Boeuf Bourguignon

Ikväll vankas det boeuf Bourguignon till middag. Smaskens!
Har gått en sväng förfi boa och inhandlat vin så det ska bli riktigt gjort!

Vad passar hösten bättre än en musig gryta? Hittade ett bra recept på tasline.
Christian fick dock springa och köpa smör då det var slut (?!?), jag menar smör tar ju inte slut det finns ju alltid i kylen. Nä nu ska jag fortsätta med "missen" även kallad mice en place.



ca  45  min.

Ingredienser

1,5 kg
2 msk
2 st
2 st
1,5 tsk
2 krm
3 msk
6 dl
5 dl
2 msk
0,5 tsk
1 st
3 st
20 st
400 gram
2 paket
Tillagning 8 - 10 port

1. Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar. Bryn det i omgångar i en stekpanna och lägg över i en rymlig gryta efter hand.

2. Skär morötterna i skivor, inte alltför tunna, och skiva också löken. Fräs dem lätt och lägg över i grytan. Salta och peppra.

3. Pudra över mjölet och rör om under uppvärmning så att mjölet fördelar sig jämnt över kött och grönsaker. Mjölet skall bli lite brynt men får förstås inte bli bränt.

4. Häll på vin och buljong så att det täcker. Tillsätt tomatpuré, timjan och lagerblad. Pressa i vitlöksklyftorna och koka upp grytan under omrörning.

5. Låt grytan småputtra tills köttet är mört. Det tar närmare 1 1/2 timme.

6. Skala under tiden smålökarna. Det går lättare att få av skalet om man först ger dem ett uppkok i vatten och sedan spolar av dem med kallt vatten. Låt dem torka och fräs dem sedan i smör. Häll på en skvätt vatten och koka lökarna mjuka.

7. Dela champinjonerna om de är stora. Koka svampen torr i stekpanna, tillsätt sedan en liten smörklick och bryn svampen. Klipp baconet i strimlor och bryn det lätt. Så här långt kan grytan förberedas.

8. Koka upp grytan igen en stund innan den skall serveras. Om den verkar för tunn kan man reda den med lite mjöl som mosats samman med rumsvarmt smör och klickas ner i grytan. Är den för tjock späder man med buljong.

9. Lägg i smålökar, svamp och bacon och sjud några minuter. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. Servera med kokt potatis, ris eller pastafjärilar.

Hittade detta recept på http://www.tasteline.com/Recept/boeuf_bourguignon_2

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0