Flygande Jakob!
Hoppas ni blir sugen trotts min snabba lilla webbcambild. Jag lovar det smakar ;)
Lite kuriosa:
Namnet Flygande Jakob kommer från rättens upphovsman, Ove Jacobsson, som var verksam inom flygfrakten.
2,5 dl Kelda mellangrädde
1 dl chilisås
1 dl jordnötter
2-3st kycklingfiléer.
1 paket bacon
2 st banan
Ugn: 225 grader (nederst i ugnen) ca 20min
- Skär kycklingen och bacon i mindre bitar
- Vispa upp mellangrädde medans du steker bacon
- Lägg bacon åt sidan och stek kycklig
- Vänd ner chilisåsen i grädden
- Dela bananerna på längden
- Lägg kyckling i botten med bananerna på
- Bred över chiligrädden och strö över baconströsslet och jordnötterna.
- Grädda nederst i ugnen i ca 20min
servera med ris.
Lite kuriosa:
Namnet Flygande Jakob kommer från rättens upphovsman, Ove Jacobsson, som var verksam inom flygfrakten.
2,5 dl Kelda mellangrädde
1 dl chilisås
1 dl jordnötter
2-3st kycklingfiléer.
1 paket bacon
2 st banan
Ugn: 225 grader (nederst i ugnen) ca 20min
- Skär kycklingen och bacon i mindre bitar
- Vispa upp mellangrädde medans du steker bacon
- Lägg bacon åt sidan och stek kycklig
- Vänd ner chilisåsen i grädden
- Dela bananerna på längden
- Lägg kyckling i botten med bananerna på
- Bred över chiligrädden och strö över baconströsslet och jordnötterna.
- Grädda nederst i ugnen i ca 20min
servera med ris.
Kommentarer
Trackback