Avatar i 3D

Har varit på bio och sett en av de bästa filmerna på länge dels för att det var en bra historia, dels för den var i 3D och dels för att den var så annorlunda!


Filmen är dessutom ressigerad och producerad av James Cameron som stått bakom filmer som ”Aliens”, ”Terminator 2” och ”Titanic”. Med en budget på cirka 237 miljoner dollar kommer filmen bli världens fjärde dyraste film genom tiderna
Filmen har dessutom fått massor av nomineringar får se om det följs av en oscar!?

plot:
"Historiens protagonist, Jake Sully (Sam Worthington), är en före detta marinkårssoldat som efter strider på jorden blivit förlamad från midjan. Jake blir utvald till att delta i Avatar-programmet, genom vilket han ges möjligheten att åter kunna gå. Genom Avatar-programmet reser Jake till Pandora, en måne täckt av grönskande djungel, fylld av fantastiska livsformer - vissa vackra, men många skrämmande. Pandora är även hem för Na’vi, en humanoid ras som anses primitiva, men som är fysiskt kraftfullare än människor. Na’vi har svansar, blå hud och en längd på tre meter och lever i harmoni med deras oförstörda värld. Då människorna tränger djupare in i Pandoras skogar på jakt efter värdefulla mineraler tvingas Na’vi att strida för sin överlevnad.

Jake har ovetandes blivit rekryterad för att fortsätta med övergreppen. Eftersom människor inte kan andas luften på Pandora har människan genetiskt skapat Avatarerna, vilket är hybrider av människor och Na’vi. Genom sin Avatarkropp kan Jake åter gå och han sänds in i Pandoras djungel som spanare för de soldater som kommer att komma efter honom. Där upplever han Pandoras skönhet och faror och möter en ung Na’vi-kvinna, Neytiri (Zoe Saldaña).

Med tiden blir Jake allt mer införlivad i Na’vi-klanen och han förälskar sig i Neytiri. På grund av det finner han sig vara fångad mellan det militär-industriella styrkorna från jorden och Na’vi och han tvingas välja sida i en strid som kommer att avgöra Pandoras öde för alltid." - Wikipedia


Här har ni trailern på filmen! Spoiler alert! Tycker jag!



Betyg: EEEEE (fullpott!)

3D Glases
Vad jag gör mig snygg i 3D glasögon!


Hår och Iksu dag igen



NY hårfärg!
Bad de göra håret så likt min egen färg som möljigt ser ganska naturligt ut eller?
Gjordes igår! Vaknade 06.30 för att hinna fara till Iksu där jag hade klipptid på hårizont som även håller till där. Klockan 08.00 var min klipptid och efter att ha missat 7ans buss hade jag macherat ner på stan för att göra en sista löpning till bussen som skulle ta mig till Iksu! Det blev toning och en svag färgning eftersom jag är mån om att håret inte ska ta stryk eftersom jag håller på att spara ut det, därav valde jag att göra det likt min naturliga färg så jag ska kunna spara ut det  mycket innan det behöver fixas. Jag toppade även topparna lite kortare på det som är uppklippt och lite mer på längden.

Sedan efter klippningen drog jag hem och åt men först fixade jag ett litet ärende på stan som jag inte orkar förklara eftersom det är ganska ointressant. Hehe. Sedan åt jag och Christian Oxfilé tournedous med lite av resterna som var kvar sedan middagen på annandagen till lunch. GÖTT!

Efter Det så hämtade Freddan oss för att fara på IKSU för att köra lite Muay thai. Det var jag, Christian, Fredrik och Isak. 2 Sistnämda  går inte i Muay Thai så vi hade som en liten träning. Jag körde skiten ur Isak :) Medans Christian höll mittsarna för Freddan.

Sedan var Fredik gullig nog att skjutsa oss till Holmsund där vi var bjuden till farmor och farfar på Julbord. Där blev det disskusion om relgion. Våran familj är ganska osvensk på det sättet att vi gärna diskuterar livligt tills nån får huvudvärk.

Efter det orkade vi inte fara hem så vi sov över i Holmsund. Nästan hela dagen idag har vi varit där också iallafall fram till fyra. Då skutsade mamma och pappa oss till systemet för att vi skulle ha bubbel till imorgon och sedan hem. Sedan bar det av till bio för att se AVATAR!


IKSUdag

Idag har jag varit ett bra tag på IKSU, jag åt lunch där som följdes av en snabb springtur kring två tiden på 1km med en snitthastighet på 12,4 km/h you do the math hur snabb den var :) Det följdes sedan av muay thai mitts sparring fram till halv fyra då jag gick och körde lite axlar, bröst och biceps tills tio i fyra då vi gick på spinning 55! Det vill säga 55min spiningpass!



Det gick oväntat bra (bäst hitills) trots att jag inte gått på spinning sen 2007! Sedan tog jag och Christian bussen till stan och käkade eftersom vi var hungriga som djur och skulle ändå träffa gänget som vi ska på bio med imorgon för att köpa biljetter till Avatar 3D som vi bokat och skulle hämtas ut. väl hemma så har jag spelat super maroi en kort stund och sett kunga familjens års-sammanfattning (haha) och naturligt vis tagit en lång skön dush!

Imorgon ska jag upp tidigt för att fixa håret! Fick tid på salongen uppe på IKSU 8.00 imorgon så jag måste nog vakna halv 7 iaf.. drygt! Sedan blir det muay thai träning på eftermiddagen och Avatar 3D på kvällen. Skoj!


Om julen

Dagarna innan julen jobbade jag bara som vanligt. Min frånvaro från bloggen kan förklaras med ett ny funnet gravt beroende (min inte lika gravt som Christian) av New Super Mario Bros! Skit skoj!

På Julfton fick jag iaf mycket fint! Jag ska lägga upp bilder på det imorgon! Fick bland annat en skidjacka från harley hansen, design ungsfastform, fina tallrikar, pengar och teflon stekpanna. Vi var på förmiddan hos mamma och pappa sedan såg vi kalle anka hos farmor och farfar där mina föräldrar och syster skulle vara. Jag och Christian skulle fara senare till hans familj där vi senare åt julmiddagen och sov över!

Juldagen så lånade vi Christians föräldrars bil och for och handlade mat till annandagen.

Igår (Annandagen) så var jag och Christian och spanade in mellandagsrean. Jag hittade en kappa och stövlar på rea och ett par rejäla vinterskor på icke rea. Vi åt lunch på rost och sedan gick vi hem för att förbereda middagen. På kvällen var det middag och fest. Det som kom var Moa, Sofia, Lisa, Hampus, Therese, Per, André, Fredrik, Håvard, Isak och Arvid. Till Middag gjorde jag en nötstek, semitorkade körbärstomater, snabbt stekta championer, rotfruksgratäng, mandel klyftpotatis, sallad med en färdig bearnaisesås. Inga kontigheter asså. Men ibland måste man göra det lätt för sig själv. Vi hade iaf en längre förfest till 12tiden med bland annat lite guitarrhero innan vi bestämde oss för att gå ut. När vi väl gick ut så kom vi inte in på nått annat ställe än pipes vi stod i olika köer ett bra tag. Jag hade väl inte de lämpligaste skorna så jag blev mycket frusen om tårna. Vi gick istället hem till Moa och åt pizza som några hade styrt upp.

Bilder fån annandagen.


Idag har jag legat och spelat Super Mario och Zelda hela dagen och självklart städat lite. En större uppfrächning blir nog imorgon med lite kroppslig uppfrächning med som träning och en dush! Haha :) Och om några dagar är det nyår! Inte så taggad på fest nu trotts att jag mår bra och är inte bakis (jag tror jag mår bättre när jag druckigt ekologisk vin än vanligt) med peppen kommer nog!

19&20

Igår var jag på praktiken hela dagen nästan, iaf fram till halv 9 på kvällen. Det blev mkt städning och lite prepp under dagen eftersom de hade sista serveringen innan jul. Kvällen flöt på bra och jag fick hjälpa att lägga förätter och efterätter på Kallis.  När jag kom hem med bussen så såg jag att Moa Ringt så jag ringde upp. Hon tyckte att jag skulle komma och dricka lite glögg med henne och Rebecka så jag satte upp håret i en toffs och drog på mig ett paljetthårband för att känna mig någolunda fräch efter en dag i köket. Jag snabbade mig ut så jag skulle hinna med bussen jag kom med som hade varit och vänt på rödäng för att köra mot stan igen. Väl hos Moa satt vi och pratade sedan gick vi ut och satte oss på Oleary's.

Där mötte jag b.la. två grabbar från min praktikplats och en annan bekant. Jag fick även veta att jag var lik en tjej som hette laila från lycksele (?) från ett gäng grabbar som satt brevid och av grabben på andra sidan om mig så skulle han bjuda både på drink och mat sedan. Jag tackade dock nej. Känns lite taskigt mot de stackas killarna. Bättre att nobba på en gång. Jag tror jag måste nästan skaffa större förloningsring eftersom ingen av dem lade märket till det! Killar blir ännumera enkelspårig på fyllan, eller?
Åkte hem med kvälls bussen till killen som nyss kommit hem från klassfest. Vi satt och såg stand up med Chriss Rock på comedycentral var skitskoj! Somnade dock efter ett tag för jag var grymt trött!!!

Idag har jag ätit en liten bruch hemma på sena morgonen med b.la. en rostbiff jag lagade för någon dag sedan som blev f-cking wünderbar! Sedan tog jag och gubben min bussen till IKSU och löpte, gymmade och körde lite på säcken ett tag. Efter det tog vi bussen till stan Christian köpte 6st 10kronors cheese på äckeldonken och åt jag var dock inte lika hungrig eftersom jag hade ätit en fralla och smoothie på IKSU så jag köpte lite indrigenser på ICA gourmet för att göra en krämig rotfrukts soppamed smak av skaldjur som toppades med räkor, sparris och vårlök. Gött Gött! Sedan har vi  sett New Moon. Den var inte hemskt dålig och inte hemskt bra. Rätt ok. Btw varför kan inte bella hooka up med jacob ist? Han verkar ju vara mycket gulligare! Nu ska jag slummra! Natt på er!

Praktik

Har tagit på mig praktik idag istället för igår. Så jag ska springa ned till bussen nu! Jag tyckte det var bättre idag eftersom Christian ska jobba och på klassfest senare och det gav oss chansen att vara med varandra hela dagen igår.  Slutar 20.00! Måste springa nu!

Nintendo till folket!

Nintendo Shoppat idag!

Idag (eller rättare sagt igår since klockan är past 24.00) har jag köpt lite saker till mitt Nitendo Wii! Beställde från spelbutiken.se som har rätt shysta priser! I varje fall så blev det två spel och en till remote control. Nu har jag tre handkontroller så nu kan man köra ett gäng :) Spelen var självklara! Legend of Zelda: Twilight Princess och New Super Mario Bros!




Längtar till det kommer! Kul att spela super mario på det klassiska sättet! Hade svårt för Brawl.


BIO! - Luftslottet som sprängdes

Ikväll har jag och Christian varit på bio! Det blev denna film ;)

"Den tredje och avslutande delen i Millenniumserien tar vid där Flickan som lekte med elden slutade. Lisbeth Salander försöker bli fri från anklagelserna mot henne. Samtidigt som Mikael Blomkvist gräver i Salanders dolda förflutna och kommer snart sanningen på spåren."



Jättebra film! Bra slut på triologin!

Betyg: EEEE

Renoveringen (99% klar)

Följande bilder är före och efter bilder på köket och matplatsen. Därefter kommer det en bild på vardagsrummet lite stylat för julen och en skymt av de nya tavorna jag köpte för ett tag sedan!





Efter jul blir det att byta golv och börja tapetsera om i sovrummet! Sedan tror jag att jag är rätt så nöjd!

Godmorgon!

Vad lite jag skriver nu för tiden va?

Det beror på att jag har haft lite data tid för mig själv :) Det få timmarna jag har varit hemma har jag umgåts med Christian. Annars så har jag tränat, gjort jul varit i skolan och på praktiken. Dessutom har jag jobbat fram tills på onsdagmorgon. Självklart har jag sprungit på stan och handlat julklappar också :) Jag har dessutom lämnat igen min fuckade mobil på lagning igen (MARIA KÖP INTE DENNA MOBIL haha) om den inte funkar efter detta ska jag få en ny. Det blir aldrig mera sony ericsson efter detta.. Om jag får (vilket jag är tvemsam till) ska jag fråga om jag kan köpa upp mig till en ny telefon av ett annat märke.

Men efter imorgon (har praktik) så blir det bloggning som vanligt!

14 dagar sedan...

jag skrev..

Vad har man gjort då? Jo jag har gjort det jag bukar göra! Skola och jobb! Har dessutom städat så fort jag fått chansen eller sovit. Eftersom jag har bott i byggdamm sedan höstens intrång så har vi antligen fått (nästan) klart (finlir) städat och fixat. Jag ska snart lägga ut lite bilder. Förmodligen imorgon.

Igår var jag faktiskt på tjejkväll och idag har jag varit och grattat systern som fyllde för ett tag sedan. Det är väl det skojiga som har skett på sista tiden. Har hittat lite nya kläder som vanligt med och två tavlor. Visar sedan :P

Iaf den 18 slutar skolan och jag går på lov så då ska jag prioritera nöjen lite mera ;)

Kram! (nu ska jag på jobbet snart!)

RSS 2.0