Min humor i ett nötskal

Svenska kocken - mupparna


Solsidan <3

Här med beat!



Mustachen


Austin Powers naturligtvis ;)


Hoppas ni har samma konstiga humor!

Du kommer!

Ove Sundberg style :) Yeah!



På Café Opera


Christian och jag på Café Opera i Lördags


...Med Fredrik och Sanna :)

Besök från Umeå :)

Igår fick vi Besök från Umeå!

Innan utgång hos oss :)

Sedan drog vi till Bistro Berns för att äta :)
Jag åt en Entrecôte med café de parissmör, hemmagjorda pommes och sallad. Gott!

Efter det Gick vi till Café Opera! Hittade en ny favorit drink! Calippo! Yum!

Nattens outfit


Ny klänning för kvällen :)

Klänning: French Connection  Skor: Duffy

Ikea - beställning



Garderob


Förvaringsmöbel (till hårdisken) - Vika Alex                    Badrumsspegel - Lill Ången


Harry potter och dödsrelikerna del 2

Har varit och sett Harry potter och dödsrelikerna del 2 nu på Bio :) Som de flesta vet så är detta slutet, vilket känns faktiskt även för mig lite vemodigt. Filmen var iaf väldigt bra och jag funderar näästan på om jag ska läsa böckerna..
BTW: Longbottom rocks ;)

Tänker inte skriva vad den handlar om eftersom det följer ju en story som innehåller många filmer som man helst ska sett innan. De får tala för sig och har man sett dem så vet man ju vad sista filmen handlar om.

För er som ändå vill se trailern.

OBS! Spoilervarning som alla andra trailers ;)



Betyg:EEEE+

Bio ikväll!

Ikväll ska jag och Christian gå och se Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 2 3D på Bio! Yey!
Har hört den ska vara mycket bra så jag är taggad!



I'm coming home

Push play ;)


Trotts att jag fått mysa på stugan och träffat vänner så är Stockholm hemma nu. Det är där jag trivs som mest, har ju min man där, mitt hem, Lisa och min vardag. Jag har saknat att göra de sakerna jag gör, klart jag är öppen för annat men av nån anledning har jag inte kunnat slappnat av nu när jag nästan inte haft nått att göra. Jag blir rastlös av stillheten och jag gillar äventyr. ;) Det finns bara lite mera äventyr i Sthlm.

Idag har iaf jag fått träffat min farbror och hans tjej. Jag och pappa lagade Gulasch och mamma gjorde kladdkake muffins att bjuda på. Det typiska är att dagen jag åker hem så kikar solen fram på allvar.

Strandsatt


Jag fick även höra av Arvid att Bahija hade varit i Libyen men var i Egypten nu (vilket förklarar varför hon inte svarat på sms). Tyvärr var det bara nästan sant.  Det hade blivit lite missförståd i imformationen. Bahija är fortfarande i Misratah (rebellernas aka the good guys fäste, även Hadi hemstad som varit hårt utsatt) och Hadi jobbar som journalist i Egypten. Hon har varit där sedan en vecka innan detta krig bröt ut i Libyen. Han åkte dit med ett gäng journalister, vilket är väldigt farligt. Bahija är åssa kvar Libyen med barnen och Hadis familj. Hadis bror hade dessutom blivit skuten i magen, men överlevt.

Jag och mamma var förbi och pratade med Bahijas föräldrar ett bra tag nu ikväll innan vi åkte till stugan. Nu är jag orolig och hoppas att de ska få ta sig helskinnad till Egypten (dit skulle de kunna ta sig med båt). Kan jag som inte se en annan utväg, vill inte heller se nått annat än att allt blir bra.

När sådant kommer så nära en själv och ens kära så blir det mer påtagligt och världen blir aningen mindre. Tänk att en människa kan förstöra för sååå många människor och skapa ett sånt lidande då barnen inte får träffa sin pappa och vara fast i ett för dem främmande land i krigstid. Det är ofattbart men tyvärr en sanning som sker allt för ofta.
Som sagt på grund av en person i detta fall som inte vill lämna makten till sitt folk. Inte vill ha demokrati.

Bahija med älsta tjejen i Umeå för nått år sedan



Arvid-dag idag :)

Idag umgicks jag med Arvid på stan. Vi gick och Fikade på Café Göteborg som måste vara en av de bästa ställerna att hänga på i umeå.. väldigt bra :) Kanske lite seg personal bara :) Är van vid lite högre tempo numera. Jag beställde en toast (vilket var två toastar med sallad och frukt) och en latte. Arvid åt en kladdkaka (med glass och grädde) och kaffe. Gillar att man får det där lilla extra så som det jag skrev inom parantes och dessutom fick jag jungfrubröst till kaffet på ett fat. Sweet!

Sedan gick vi på stan och kikade på kläder.. vi hittade även en snygg skinnjacka i mc-modell från jofarma by kenza som jag var så nära att köpa om det inte vore för att jag hittade den försent (18.05) och jag hade lite för lite pengar på kortet (med stängd bank och en dumb-phone). Fast även en ny chans skulle uppenbara sig då vi åkte till Dressed & Denim, eftersom jag hittade samma jacka på rea för 1000;- ist för 2200;- så fanns den tyvärr inte i min storlek. Det kändes surt!


True blood!

Fasen också! Nu måste jag vänta ännu en vecka! Har legat och sett nyaste avsnittet av True blood!
Goosh vad spännande!
Kul avsnitt då Eric (Alexander Skarsgård) ropar krockodil på svenska då han druckit lite "fairyblood".


Soldag

Idag har jag solat och nästan badat. Jag och syrran (som komförbi till stugan) gick och kände på vattnet men det var liiite för kallt! På bilderna har jag hennes solbrillor, dom är som kula dom :)




Kallt!!!!


Äntligen sol!

Ligger nu och solar! Äntligen! Tror detta är typ fjärde gången i år! Jag som älskar att sola har då definitivt sett för lite sol! Det är iaf 21grader i skuggan och blåser små kalla vindar. Men inte allt för kalla!

Sedan blir det kanske en tur med båten! Wiiie!!



Hoppas ni har det soligt och bra ni med!

The Rite

Jättespännande! Gillar ni skräck/triller av exorcist typ så se denna :)

 

"I den här övernaturliga thrillern, som är inspirerad av verkliga händelser, får vi följa en skeptiskt sinnad präststudent (Colin O’Donoghue) när han åker till Vatikanen för att studera exorcism hos den legendariske fader Lucas (Anthony Hopkins). Där bevittnar han ett fenomen som vetenskapen inte kan förklara, och en ondska så våldsamt skräckinjagande att han tvingas ifrågasätta allt han tror på."

 



Betyg:EEEE+

16/7- special day

Idag är det 2år sedan vi förlovade oss. Vad tiden flyger! Min sötnos ringde och sa det efter nån hade frågat han på festen han va på hur länge sedan det var.. hehe :) Saknar han verkligen nu :/ Vill bara ligga och kramas och se på Fringe nu. En sån myskväll som bara vi har, det är roligare tillsammans än ligga med datorn själv på magen. Det blir bättre då!

Numera är vi lyckligt gifta :)

Hereafter

..eller livet efter detta som den heter på svenska, är en väldigt tankvärd film. Lite långtråkig men fin på sitt vis.



"Den amerikanska arbetaren George (Matt Damon), den franska journalisten Marie (Cécile de France) och skolpojken Marcus från London söker alla sanningen om livet efter detta när deras vägar korsas. Oscar®-vinnaren* Clint Eastwood regisserar med ett manus från Peter Morgan, som har Oscar®-nominerats två gånger. Jay Mohr, Bryce Dallas Howard, Marthe Keller och Derek Jacobi ingår också i rollbesättningen."


Betyg: EEEE

Just go with it

Jag gillar oftast happy gilmore produktionerna men denna var tyvärr ganska medioker. Okej att slö titta på men inget jag skulle betalat in mig på bion på.  Kan föresten inte komma på nån favorit film Anistone är med i..inte nån stor roll iallafall. Kan det vara det? Tyvärr tror jag filmen är lite för mycket ögongodis (Anistone och Brooklyn Decker är såå vackra) och vackra miljöer, men även Adam Sandler faller platt ibland. Och vart är min "you can do it!" kille? Rob Schneider asså...





"Danny som är en framgångsrik plastkirurg använder en vigselring somraggningsknep när han går på krogen för att få napp på tjejer. Han spelar killen som ligger i skilsmässa, men en dag går allt fel. Han har hittat tjejen som han vill ha och börjar komma med massa lögner. Då dras hans läkarassistent Katherine in i det hela. Hon får spela kvinnan som han ligger i skilsmässa med..."



Betyg:EEE


Vart är det fina vädret?

Är som sagt uppe i Holmsund, Umeå i stugan och detta är första dagen luften är någolunda varm (ibland), men inte rätt sorts värme utan kvavvärme bladat med massa tunga moln och blåsten från vattnet.

Jag hade velat ha iaf 10% av detta väder och vatten. Jag vill sola och bada! Jag ser ut som jag aldrig sett solen i år!

Kastar dessutom ut en fråga: Nån som skulle vilja åka utomlands och lära sig sufa?

Eller kanske bestiga kebnekaise?

Vill hitta på nått äventyr!

Bild: http://weheartit.com


Min möhippa 2010-08-21

Fick bilderna och film från möhippan och Christians Svensexa idag av Thessan :)

Champangefrukost i husvagn på kajen... sedan manikyr :)





Phaserzone..Ajaj! Mitt lag vann givetvis (jag, Lisa och Arvid)... Ja en kille fick vara med på min möhippa efter påtryckningar från mig ;).. Iallafall ett litet tag.. hehe :)





Även lite "boda borg" där mitt lag vann igen ;) Go! Bridezillas!



Efter att ha dusht av oss och bastat lite fick jag åka MC till retaurangen.


Så prinsesslik man kan vara då...



Min mat!



Sedan förfest innan utgång. Fight över spellistan..





Efter det blev det Rex för sedan byta till Allstar.

Therese-dag idag!

Idag har jag varit med Therese. Vi gick lite på stan och kikade och fikade (haha rimmar). Det blev räkmacka, blåbärsmazarin och latte på mecka. Sedan åkte vi till Therese och satt ute och solade ett tag och gosade med Isabelle (Therese lilla sötnos) efter att hon vaknat.  Efter det åkte vi och kollade på deras blivande hus, men än så länge står bara grunden.


Påväg från stugan till stan..



Therese blir lite till sig av Jean Paul parfymen Le Male... Och hon är överlycklig över att ha hittat den! Eftersom hon har bara känt igen doften men inte kunnat namnet. Nu har Per makten över henne. Hans eget love-potion.

Therese är sååå lång! Längre än ett träd! Det du!


Familjen Holmgren framför grunden till deras hus. Huset kommer rullandes den 9aug. Inflyttning i september.

Easy A

Jätteskojig film! Perfa "tjejfilm" enligt mig. Måste dessutom passa på då jag själv får välja ;)



"I denna charmiga och kritikerrosade berättelse får high school-eleven Olive (Emma Stone) uppleva hur hennes anonyma och gråa liv förvandlas till en plats i rampljuset när hon väl bestämmer sig för att använda skolskvallret till sin fördel. Hennes klasskamrater (Amanda Bynes, Aly Michalka) vänder sig emot henne och skolans styrelse blir bekymrad – så gör även hennes favoritlärare (Thomas Haden Church) och den förvirrade syokonsulenten (Lisa Kudrow). Med stöd från sina karakteristiska föräldrar (Stanley Tucci och Patricia Clarkson) samt lite hjälp av en förälskelse (Penn Badgley), försöker Olive anta sin nya identitet och en gång för alla få stopp på ryktena."



Betyg: EEEE


The King's Speech

-true story film- som vann 4 oscar ;) Behöver jag säga mera? - Jo rolig ibland med :)

"THE KING'S SPEECH bygger på den sanna historien om Englands kung Georg VI och hans kamp för att finna den röst folket så väl behövde höra.
Efter att kung Georg V dött och kung Edvard VIII abdikerat står prins Albert på tur att ta över den engelska tronen som kung Georg VI. Den nye kungen har dock ett stort problem, han lider av svår stamning och drar sig för offentliga framträdanden. Men med ett nytt världskrig som hotar att bryta ut behöver England en stark och tydlig ledare mer än någonsin.
När läkare misslyckas med att hjälpa kungen kontaktar hans hustru, den blivande drottningmodern Elizabeth, den excentriske logopeden Lionel Logue som en sista utväg. Kungen vägrar först att gå med på de okonventionella metoderna men Lionels uppriktighet och värme överraskar honom. För första gången vågar kungen öppna sig och en ovanlig och nära vänskap tar sin början. Alla har dock inte låtit sig övertygas av Lionel och allt ställs på sin spets när kungen måste göra sitt livs framträdande för att ingjuta mod i nationen."



Betyg: EEEE+
Nästan full pott!

Gratis film!

Har nu hyrt The King's speech gratis online tack vare att Tyra är så gullig! Klicka för att själv få hyra! Funkar super!
Jätte bra när man gör inget på stugan och det är lite för kalla vindar och mycket moln för solning.

Gratis är gott eller hur?




Stugan (Bildbomb varning)

Sitter nu på Stugan och gör inte så mycket. Leker mest med mitt hjärta Vitae (Utalas Vita, stavningen betyder liv).
Här är lite bilder från mamma och pappas stuga, farmor och farfars gamla. Här är jag uppväxt :) Nästan som en egen ö. Inga grannar, nästan bara vatten runt. Tur jag har datorn! Jag har svårt att bara ligga och ta det lungt.


















Smarta trappor!

För er som har ett boeende på två plan. This is 4 u.. Smart trappförvaring!


Byrå i trappstegen <3


Eller på sidan?



Awsome <3 Ett bibliotek i trappan!







Eller skohylla i trappen?



...eller om inte förvaring, vad sägs om ett kontor?


Ljuvliga Blake

Perfektion! Såhär vill jag se ut om tillfälle skulle ges!

Den vackra klännigen är från Marchesa


Natt på er!

Redo för stug-sängen nu!
Har ett eget litet rum jag får sova i. Så jag ska se lite serier (pretty little liers) och surfa lite innan jag somnar.



Tog med mitt Odd Molly nattlinne jag köpte för ett tag sedan som jag fick på mig själv (!) nu. Det är ganska tight över ryggen för mig och var väääldigt svårt att fixa själv då jag tränade muay thai regelbundet + gym. Var lite bredare då. Nu är den som tightast över rumpan istället. Hehe!

spoiler silk dress röd från Odd mollySåhär såg natt linnet ut ;) Klicka för liite större.

Natt sötnosar!

New look?

Vet inte om detta är min stil riktigt...?


 

Lik M.I.A? Min favo? Måste bara jobba på brännan..eller? Näh skämt åtsido..

 

Min syrra har konstiga saker... Hon har lite peruker & stuff..

Har iaf på mig en peruk och ett par brillor hon köpte när hon hälsade på i stockholm.

Hon har lite mer peruker och annat får se om jag kan testa lite mera. Kanske göra Umeå nån dag undercover.

Skulle du känna igen mig?


@ Bromma

Sitter nu på Bromma och fikar ett mellis innan Planet går. Är incheckad och klar! Sitter nu och softar...och väntar.
För er som inte vet ska jag till Umeå. Det blir mest häng i stugan vilket blir stor kontrast till Drottninggatan.


Today.

Idag så har jag och Christian gjort det vanliga. Sett Fringe, städat lite, käkat lite lunch ute på ett ställe på sveavägen.

Idag har även svärföräldrarna kommit ned med vårat lass från Umeå. Vi har lyckats få bort alla kartonger som tog upp hela vardagsrummet. Vi fick även hjälp av Markus (tackar och bockar). Nu ska allt bara sorteras.

Ikväll har vi druckit varsin liten fördrink och sedan gick vi och åt mat på Bistro Boheme. Alla beställde varsin Ceasarsallad. Nu sitter vi och pratar och har det bra.


Dagens outfit


Siden Skjorta: Zara
Bälte: Monki
Shorts: H&M
Skor: Clarks

Fringe

Har jag sagt att jag ser på en tv serie som heter Fringe ? (<--länk till streaming online)

"Serien handlar om den kvinnliga FBI-agenten Olivia Dunham (Anna Torv), som tvingas samarbeta med den excentriske forskaren Walter Bishop (John Noble) och hans son för att lösa paranormala mysterier och naturvetenskapliga gåtor på FBI:s Fringe-division.







Jättebra!


Hittar inte mobilen (!?)

Om det är nån som försöker ringa mig nu så hittar jag inte mobilen just nu! Har nog lyckas städa bort den. Får vänta tills Christian är hemma så vi kan ringa den och se vart den är.. Hmmm Drygt.

Uppdatering: Återfunnen. Hamnat under kuddarna på soffan

Semester!

Nu är jag på semester i två veckor framöver! Kanon! Kommer tyvärr inte bli nån utlandsresa eftersom jag ska till Umeå en vecka. Dit åker jag på Onsdag. Ska vara mycket i stugan tänkte jag, jag tänkte även träffa lite vänner om de är hemma. Men är mest sugen på åka båt i skärgården och sooola!

 

Idag har jag och Christian städat och lämnat in tavlan på inramning. Blev en jättefin ram! Visar när den är färdig!

Har dessutom gått runt och kikat på möbler lite.

 

Btw lyssnar på denna låt nu med Muse. De är grymma asså!

Det var denna låånga låt som fick mig att börja lyssna på dem!


Nya soffan!

Nu är den äntligen här! Våran nya soffa! Uppiffad med de nya kuddarna med! Jätte nöjd!
Nu ser ni ju lite hur det blev med ommålningen nu också även fast ljuset ute ger inte rättvisa. Allt ser som gult ut under glödlampan.




Nya siden kuddarna från Mimou. Har jag nämt att jag älskar siden? Kanske 100.000ggr?

Denna oljemålning hittade jag på norrmalmsmöbler för ca 1månad sedan. Har bara glömt bort att visa den. Blev galet förtjust i bilden iaf så den var ett måste. Ska ramas in snart och sedan hängas på väggen i vardagsrummet.

Nya fina kuddar

Har länge spanat på dessa kuddar från Mimou. När jag pratadade med Lisa nu på morgonen var hon i Barkaby för att fixa lite Ikea stuff. Hon hade också gått in en sväng på sova och hittat mina favoritisar på halva priset.  Jag som nyss kommit ur dushen kastade på mig kläder och torkade håret och sprang till tunnelbanan för att köpa mina efterlängtade kuddar! Två blev det! Lisa Hittade även två fina kuddar som blev jätte fina i hennes soffa!

till denna soffa ska kuddarna då ;) Soffan kommer imorgon! Längtar!



Morgon!

Idag ska jag iväg och jobba på grönan (café classic tror jag) mellan klockan 12.00 till 22.00. Men först ska jag se ett avsnitt av Despan och tugga i mig lite finn crisp.

Här brukar jag se på Despan och andra serier: Sida 1 & Sida 2 (nu har jag länkat till Despan men gå tillbaka till startsidan har ni massor av bra serier!



Rösta på min klänning :)


Ok så jag är lite hooked på nellys klänning design tävling. Här är en till!
Rösta!
Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


Rösta!

Nu har det blivit några bidrag i tävlingen. Detta är dock min favorit! Rösta som galningar nu så Elin vinner en semester så hon får liite färg och vilar upp sig så hon slutar skriva om sig själv i 3dje person.
Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


Day off

Idag har jag varit ledig! Wippie! Det har resulerat i lite slötittande på Despan och packat upp och vikt kläder lite under tiden. När Christian kom hem åkte vi till Norrmalms möbler för att köpa brickborden. Tyvärr hade de inte kvar "brickorna" som vi ville ha så jag ska kika lite på spiti och andra ställen först.

Sedan var vi jääätte hungriga så vi kökade på någon Irlänsk pub, där maten inte var super men helt ok. Det som förgyllde för mig var att de hade en jätte god malt vinäger till mina fish and chips.

YUM!


Systerryster

Min syster var här på besök med sina vänner igår. De skulle vidare på kvällen till London vilket lät riktigt skoj! Blir sugen själv. Speciellt när jag hörde vad det betalat för deras resa. Hoppas de får det skoj!

Vi gick iallafall allihopa och käkade thai/sushibuffé på luntmakargatan. Egentligen hade vi tänkt att äta på Lilla japan (eller vad den nu heter) på Kammakargatan. Tyvärr hade de semesterstängt. Sedan kikade vi i lite butiker b.la. beyond retro där jag hittade en virkad topp och ett läderbälte.

This is my siss...

Ser ni likheten? (bilden är tagen på NKs barnavdelning förra sommaren, numera är hon lilahårig)

Jag...

 


Jobb och Alice Cooper

Åkte för att jobba på grönan idag helt ovetandes om att Alice Cooper skulle spela där denna dag. Det fattade jag klockan 15.00 då vi i köket började diskutera preppen (som just så pass räckte). Det blev iaf ca 4 timmar av konstant tunnelseende och en kö som aldrig såg ut och sina förrän Alice Cooper började spela. Jag skulle egentligen sluta klockan 18.00 men slutade istället klockan 20.00 då han började spela. Det hade varit taskigt att lämna de andra två tjejerna själva med en bongmaskin (en sån vi får beställningarna på som små kvitton) som piper av hela tiden.

Efter jobbet gick jag iaf och kikade på Alice Cooper ett tag. Men eftersom jag var trött och hungrig såg jag bara tre låtar. Filmade lite med mobilen åt er ;)


Mör och grillad.

Nej, snackar inte kött. Iaf inte mat. Jag snackar om mig själv (är väl delvis nån form av kött väl?, jag har jobbat från klockan 11 på förmiddagen till 22.00 på kvällen. Då var jag på krejsy's/classic café på grönan och jobbade. Det var dessutom vääääldigt varmt i mina kockkläder då solen gassade ut och alla ugnar och sådant var igång. Det blir iaf väääldigt varmt.

Iallafall så var gårdagen lite skum att börja med då jag åkte till skanstull där jag var bokad för att jobba. Väl framme så visade det sig att jag inte behövde vara där eftersom det hade blivit ett missförstånd mellan cheferna och stället jag skulle vara på. Så jag fick åka till ett annat ställe på direkten. Dagen blev iaf inte som jag tänkt.

Igår kväll (1/7) så hade jag iaf trevligt skriver om det imorgon.

Friday at Friday's

...och på grappa då..

Efter att jag kommit hem från jobbet i Fredags så ringde hampus och Lisa och undrarde om vi ville haka på att gå ut och äta något. Jag blev naturligtvis jätte sugen eftersom dagen hade varit väldigt dryg i övrigt och jag tyckte att det skulle vara bra att göra nått skoj då.

Det blev iaf pizza och pasta på grappa med lite cider för min del. Maten var väl hyfsad men roligare har jag ätit. Sällskapet var iaf kanon! Det är ju det som är det viktiga!

Efter det gick vi förbi 7/11 och köpte en kaffe till mig (som var lite sugen på det), för att sedan ta tuben till hötorget där vi promenerade ner till Fridays på Kungsträdgården för att sitta och mysa lite på uteserveringen innan kvällen var slut.

Vi blev alla rosa på bilderna pga av min dåliga mobilkamera i kombo av värmelamporna just brevid oss :)




Städat och färdigt!

...inte här i nya lägenheten, utan i gamla lägenheten. Fatta vad trött jag var igår! Riktigt illamåendetrött! Var inte skoj!
Har varit jättebra att vi fick hyra lägenheten på st. eriksplan här i Sthlm så vi har haft något trevligt ställe att bo på!
Tänk! Nu sitter jag i min och Christians nya lägenhet (köpt) här i Sthlm och båda har fått jobb! Tänk att vi även har gift oss senaste året och flyttat hit ned! Shit asså! Mycket som har hänt!

Nu ska jag iallafall borsta tänderna och packa ihop för jobbet! Bara från 9 till 14.00 idag! På Lördag däremot blir det en galen långpanna (11-23).


Rösta!

Mina designade klänning på NELLY.COM
Mina designade klänning på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min klänning här!


RSS 2.0