Dagens middag med tips för Entrecôte


Grillad Entrecôte, Potatis gratäng,sallad och grillade championer. Ser inte så supervakert ut. Men klart på 45 min och smakade wünderbart!

Entrecôte rekomenderar jag att man inte kryddar för intensivt eftersom köttet är supergott i sig, viktigt är däremot att köttet är marmorerat. Nedan är en bild på mkt fin marmorerat kött. Vad menas då med marmorerat kött. Jo det är då fettet är insprängt i köttet som på bilden nedan. Det gör blandannat köttet mkt gott att grilla eftersom det blir saftigare. Grilla på hög värme (glöd asså),  vänd bara EN gång då köttet börjat svettas på ovansidan. Annars blir det torrt. Låt det inte ligga för länge. Godast är den lite röd. Smula lite havssalt vid servering.


Tips på snabbgratäng: skala potatis, skär i skivor (i matberedare eller mandolin) och pastagrädde (smakar lite ost) på! Krydda med salt, vitpeppar, muskot, lite dragon (smakfråga).

Till lunch åt jag rökt makrill och potatissallad btw..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0