Lammragu med sötpotatis


Stora sötpotatis pommes
Indrigenser:
- 1 stor sötpotatis
- salt, peppar,cayennepeppar
- olivolja
Sätt ungnen på 200 grader
skala sötpotatisen och skär i långa pommes, krydda med salt, peppar och cayennepeppar.
slutresultatet ska se ut såhära:
Avakta med att sätta in dem i ugnen tillsvidare
Lamragu
Indrigenser
koktid ca 1 1/2h eller mer, ju längre den får puttra desto godare blir den
Börja med att skära loss de finare köttbitarna frän benen
Bryn de finare bitarna i smör. Koka upp den blivande fonden till kött/benbitarna :
Skruva ner till en lägre temperatur då den kokat upp och lägg ned kött/benbitarna. Låt det stå på värmen
(inte kokandes)
Ansa, skala och finhacka 2 gula lökar och 200g rotselleri.
Häll över det brynta köttet i en skål, vispa ur pannan med 2dl vatten häll i samma skål.
Fräs lök och rotselleri. Häll över skyn från köttet över rotsellerin och låt det reduceras.
NU KAN DU SÄTTA IN SÖTPOTATISEN
Häll över det brynta köttet från skålen i grytan + tomatsås. Sila av köttet i skålen. Häll tillbaka vätska och skruva upp plattan så det kokar. Den skall reduceras till en kocentrerad fond. Om det finns bra kött kvar på benen så ta till vara på dem och stoppa dem i grytan. Nu lossnar de bättre!
Låt puttra sakta under lock 30min
Har du mortel ta då havssalt, hela pepparkorn ,vitlök, timjan och "mortla till en pasta".
Låt puttra sakta under lock 30min till