Pizza kväll :)

Trevlig lördag på er!

Ikväll blev det pizza från närmaste pizzerian. När vi skulle beställa såg vi att Thomas di Leva satt där med hans tjej :P Såg inte vad han åt, kollade inte. Men han kanske var sugen på pizza han med :) Pizzan var iaf jättegod!

Nu har Christian varit och hyrt film. Det blir Greenberg, The Kid och Familjen Jones :)

Annars har vi bara sett på webb tv och kollat lägenheter. Jobbigt att hitta den perfa lägenheten då ingen av oss har en fast tjänst på heltid än.

Och igår (fredag) så städade jag lite på morgonen sedan träffade jag Lisa som också städade. När hon var klar så gick vi till Café Xoko och åt en suverän räkmacka. Sedan tog vi tunnelbanan ner till Stureplan. Sedan gick vi till hennes bror och lånade bitsar. Efter det gick vi till lisas favorit. Svensk tenn. Efter det tog vi bussen hem till Vasastan.

På fredag kväll myste jag och Christian och tog det lungt efter en liten godis promenad förbi Ica Vasahallen.

Kvällens rätt ;) Kycklinggratäng

Ikväll gjorde jag en kyclinggratäng från Tasteline. Lade till lite vårlök och magrare mjölkproduktertill men annars lika. Hade fått 464 tummen upp. Själv tyckte jag att den inte var så super. Bra vardagsmat som man kan variera.
Tyckte också den blev för rinnig ett tips kan ju vara att ta ut kärnhuset i tomaterna (och dubbla) och kanske reda den med maizena. Skönt att den gör i princip sig själv.


Kommer sova som en kung ikväll!

Om ni frågar mig ;)

Har köpt nya sängkläder på stan idag där jag sprungit som en dåre! Har nu bäddat sängen fin och den ser väldigt inbjudande ut. Sängkläderna är gjort av riktig fin bomullssateng och är 10x härligare än på finhotell ;).

Det ska bli ett sant nöje att sova inatt!

Hittade också ett par mörkgröna, lite grova Chinos på Zara ;)

Uppe med tuppen.

Eller kanske rentav innan tuppen. Jag klev upp idag vid 05.50. Då klev jag upp! Vaknade gjorde jag nog 05.20. Jisses vad jag blir illamående av sådant. Klev nämligen upp för jag skulle till barnmorskorna på västermalm och ta 23års cellprovet. Jag hade tid där 08.30 och litade inte på mig själv att jag skulle vakna av mig själv. Nu ligger jag och ser nyhetsmorgon och funderar på att fara och gymma senare.

Peace out! ;)

Goodday to you!

Idag ska jag försöka ta tag i lite saker trotts min grymma träningsvärk i benen. Var och gymmade i förrgår med ett trevligt benpass. Har nu värsta peppen på söka jobb och styra upp saker!

Nu måste jag betala räkningarna och sedan ska jag ner till AMS och prata med dem. Spännande jag har faktiskt inte varit arbetslös. Kastar mig nu ut i en ny tillvaro.

Men det ger motivation!


Nelly rea!

För er som gillar Nelly så såg jag att de hade en hemlig höstrea. Klicka på länken här. Skriv FALLSALE för att komma in!

Jag kände mig så duktig som inte hittade nått, men jag sökte intte så farligt heller försöker mig hålla borta. Dessutom är mitt ha begär av saker inte så stort. Försöker att fokusera på annat nu ;)

Good Hunting!

Soul-searching.

Efter mycket om och men har jag nu beslutat att strunta i min distans utbildning. Det är svårt att motivera sig att göra nått som man inte känner för. Jag vill laga mat. Inte läsa om saker jag redan begriper en gång till. Bara lite djupare. Ärligt talat så hade jag hoppats på en annan utbildning asså i första hand den som går i Umeå men det funkar inte heller då jag vill bo i Stockholm och mest av allt vill jag jobba! Jobba i kök är ju hela drivkraften. Med en risk att låta lite rolig så kan man kalla det passionen.

För det mesta brukar jag bara "go with the flow". Studierna känns verkligen som jag går mot ströms helt utan motivation. Jag tror nämligen hellre på att jobba dessa två år. Speciellt med tanke på de möjligheter kan få i Stockholm. Mitt problem är bara att jag slå ner på mig själv för hårt när jag inte följer planen jag själv satt upp. Men det viktiga är väl att jag kommer dit jag vill och inte hur jag kommer dit?

Distans utbildningen har inte motsvarar min förväntan och skapar dessutom tvivlan över mig själv, det bästa säätet att bli bot det är att ta tag i detta kockeri på det sätt jag vet i hjärtat som gör mig glad även om det inte är en dans på rosor.

Nä! Nu ska jag ringa Universitetet och skriva ut mig så att säga, kontakta min gammla arbetsgivare så jag får papperna och om jag hinner fara förbi arbetsförmedlingen.

Nu kommer motivationen igen!

Barnsligt förtjust i Disney - Prinsessan och Grodan

Jag har just sett prinsessan och grodan. Härligt svängig! Jättebra film! Kanske för att jag relaterar lite till den ;)

Äntligen en riktig go disneyfilm!  Idenna film har de återvänt till tradionell animering! Självklart såg jag den på engelska med röster med b.la. John Goodman, Keith David och Oprah Winfrey ;)

"Den jazz-älskande Prinsen Naveen av Maldonia blir förvandlad till en groda av den
elaka Voodoo-doktorn, Dr. Facilier. I ett desperat försök att bli människa igen försöker Prins Naveen att få den vackra servitrisen Tiana att kyssa honom för att bryta förtrollningen. Men kyssen ger inte den önskade effekten som Naveen hade hoppats på. Istället för att han blir människa igen, så drog den in Tiana i förtrollningen och även hon förvandlas till en groda. Nu måste båda två ge sig ut på äventyr för att finna den godhjärtade Voodoo-prästinnan av Bayou, Mama Odie, för att få hjälp."



Betyg: EEEE+

The Last airbender 3D.

Igår såg jag och Christian på The last airbender i 3d. Eller rättare sagt jag såg och Christian sov bakom de svarta 3d glasögonen. Stackaren var utmattat.

"Luft, vatten, jord, eld; fyra nationer sammanbundna av ödet. Eldnationen startar plötsligt ett brutalt krig mot de andra och ett helt århundrade går utan något hopp finns om att få ett slut på förödelsen. Slutligen ger sig den modige Aang ut i striden, då han inser att han är den ende Avatar vars krafter är så starka att han kan manipulera alla de fyra elementen. Aang slår sig ihop medKatara, somkan manipulera vatten, och hennes bror Sokka, för att försöka återskapa balansen i en krigshärjad värld."



Betyg: EEEE

Grillad tonfisk, persiljegnocchi med annat gott.


Kvällens middag bestod av hemmagjorda persiljegnocchi. Som neutral Gnocchi fast med finhackad persilja i.
Sedan gjorde jag en balsamicosås på riktig äkta vinäger och honung som reduceras ihop.
Gnocchin är vänd i hackad persilja, vårlök,chili och citronzest. Sedan stödde jag lite taleggio över.

Älskar känslan efter gymmet!


Har just varit på gymmet och kört ett armar och axlar.  Det är så himla gött när man väl tagit sig dit! Nu ska jag bara försöka hålla schemat!

Är så peppad på att träna mer!

Nu ska jag se lite på tv och hoppa in i dushen.

Flygande Jakob!

Hoppas ni blir sugen trotts min snabba lilla webbcambild. Jag lovar det smakar ;)

Lite kuriosa:
Namnet Flygande Jakob kommer från rättens upphovsman, Ove Jacobsson, som var verksam inom flygfrakten.


2,5
dl Kelda mellangrädde
1 1 dl chilisås
1 1 dl jordnötter
1 2-3st kycklingfiléer.
1 1 paket bacon
2 2 st banan

Ugn: 225 grader (nederst i ugnen) ca 20min

- Skär kycklingen och bacon i mindre bitar
- Vispa upp mellangrädde medans du steker bacon
- Lägg bacon åt sidan och stek kycklig
- Vänd ner chilisåsen i grädden
- Dela bananerna på längden
- Lägg kyckling i botten med bananerna på
- Bred över chiligrädden och strö över baconströsslet och jordnötterna.
- Grädda nederst i ugnen i ca 20min

servera med ris.

Lördag morgon!

Idag vaknade jag till en överpigg Christian (som förövrigt sommnade halv nio igår). Christian hade gjort ordning frukost. Nu på morgonkvisten har vi sett på äntligen hemma.

Nu har jag gjort flygande Jakob som gräddas nu i ugnen.

såhär såg den ut innan den åkte in ;)





Poncho, en massa diadem och lite proteinpulver

Detta köpte jag idag :)


Poncho: MANGO

6st diadem från H&M och proteinpulver från Budo & Fitness

Snö

Nu ska jag ut i snön, ja det är faktiskt första snödagen i Sthlm. Ska en sväng förbi Budo fitness på sveav. , Åhlens apoteket och kanske mio och några fler ställen ;)

Igår så latade jag mig av rang tills kvällen då jag for på en löprunda :) Sedan såg jag och killen lyxfällan efter att alla gått lös på FB efter att en ganska clueless tjej vid namn Vanita var med. Många har blivit irriterad på denna Stureplans profil som verkar att vilja bli känd och leva glammigt, jag vill lova att spela hon korten rätt så kanske hon inte blir skådis men kanske en ny Gynning? Vem hade nån seriös tanke om hon i början :P Jag menar; se igenom provikationerna en känd bloggare som blivit känd så är ju Kissie.


Spotless.

Nu har jag städat och tvättat hela dagen. Har sett klart säsong 2 av Gossip girl under tiden.
Nu är det fint hemma :) Har till och med tvättat soffkläderna.

Föresten så rånades ju Ikea där Lisa jobbar i kungen kurva, hon skulle ha jobbat igår men var som sagt sjuk. Snacka om tur. Inget ont (förkylningen) som inte för nått gått med sig ( typ slippa bli rånad).


Nu ska jag sova :)

Regn-mys Tisdag

Idag har det regnat litegranna hela dagen. Efter lite förkylnings snack kom jag och Lisa på att vi lika gärna kunde vara förkylda tillsammans med lite ben and jerrys. Vi har kurerat med te och satsumas hela dagen tills Christian ringde och jag fick kasta mig ner på stan för att hinna till SEB innan de stängde.

Annars har jag städat och handla lite idag :)

Predators

har sett denna film ikväll;



Predators, ett av filmhistoriens värsta monster är tillbaka för att återigen sprida skräck i biosalongerna. Denna gång sker kampen på rovdjurens hemmaplan och oddsen är knappast på människans sida…

Betyg: EEE

Jag är lite småförtjust i alien vs predator filmerna men denna var inte lika bra.

Annars har jag inte gjort så mycket idag, en sväng förbi bibloteket, mötte Christian på segelstorg sedan har jag lagt upp bilder på facebook.

Helgen :)

Ni kanske undrar varför jag inte skrivit nått i helgen?

Lördag: Jag och Christian tog tunnelbanan ner till Centralen och traskade ner till Östermalm och kikade på en massa fina saker sedan gick vi via birger jarl hem. Sedan kan man samman fatta resten av kvällen med att jag sooooooov.

Söndag: Vi gick på morgonen till gymmet för att träna (trodde vi), vi var för tidigt ute för de öpppade 12 på söndagar. Så vi gick hem för att hämta bröllops fotona (förstoringarna) på Ica Vasa hallen sedan gick vi och sökte var sopsorteringen ligger i Vasa stan. Hittade en vid Odenplan. Hörde av Lisa att det finns en lite upp mot vandis. Men till Odenplan blir det väldigt kort om man tar tunnelbanan :P.

Sedan For vi med Lisa och hennes kille Hampus och fikade i kaknästornet, där satt vi och pratade ett bra tag om allt möjligt. Efter det drog vi alla fyra hem till Lisa för att äta pizza.


Boeuf Bourguignon

Ikväll vankas det boeuf Bourguignon till middag. Smaskens!
Har gått en sväng förfi boa och inhandlat vin så det ska bli riktigt gjort!

Vad passar hösten bättre än en musig gryta? Hittade ett bra recept på tasline.
Christian fick dock springa och köpa smör då det var slut (?!?), jag menar smör tar ju inte slut det finns ju alltid i kylen. Nä nu ska jag fortsätta med "missen" även kallad mice en place.



ca  45  min.

Ingredienser

1,5 kg
2 msk
2 st
2 st
1,5 tsk
2 krm
3 msk
6 dl
5 dl
2 msk
0,5 tsk
1 st
3 st
20 st
400 gram
2 paket
Tillagning 8 - 10 port

1. Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar. Bryn det i omgångar i en stekpanna och lägg över i en rymlig gryta efter hand.

2. Skär morötterna i skivor, inte alltför tunna, och skiva också löken. Fräs dem lätt och lägg över i grytan. Salta och peppra.

3. Pudra över mjölet och rör om under uppvärmning så att mjölet fördelar sig jämnt över kött och grönsaker. Mjölet skall bli lite brynt men får förstås inte bli bränt.

4. Häll på vin och buljong så att det täcker. Tillsätt tomatpuré, timjan och lagerblad. Pressa i vitlöksklyftorna och koka upp grytan under omrörning.

5. Låt grytan småputtra tills köttet är mört. Det tar närmare 1 1/2 timme.

6. Skala under tiden smålökarna. Det går lättare att få av skalet om man först ger dem ett uppkok i vatten och sedan spolar av dem med kallt vatten. Låt dem torka och fräs dem sedan i smör. Häll på en skvätt vatten och koka lökarna mjuka.

7. Dela champinjonerna om de är stora. Koka svampen torr i stekpanna, tillsätt sedan en liten smörklick och bryn svampen. Klipp baconet i strimlor och bryn det lätt. Så här långt kan grytan förberedas.

8. Koka upp grytan igen en stund innan den skall serveras. Om den verkar för tunn kan man reda den med lite mjöl som mosats samman med rumsvarmt smör och klickas ner i grytan. Är den för tjock späder man med buljong.

9. Lägg i smålökar, svamp och bacon och sjud några minuter. Smaka av om det behövs mer salt och peppar. Servera med kokt potatis, ris eller pastafjärilar.

Hittade detta recept på http://www.tasteline.com/Recept/boeuf_bourguignon_2

Träning klar - Dammvippa fram (om jag hade någon sådan)

Nu är jag hemma från träningen. Det blev ett bröst/corepass. Har dushat och tvingat i mig 1/3 wraps (vet inte vad jag tänkte på pressbyrån, jag hatar ju wraps). Jag kopenserade lite med en banan och ett glas mjölk. Men måste snart äta nått mer!

Men först ska jag städa tra la la! Snacket om damvippan var lite på Susan Mayer á la Desperate Housewives humör för er som sett de nya avsnitten ;), annars lär ni förstå sedan.


Bilden är dock ej från de avsnitten :) Vill ju inte spoila för de som inte sett :P

Till gymmet

Har lite dåligt samvete över den låga träningsdosen. Ska försöka ta mig till gymmet (om jag inte irrar bort mig...).
Innan jag for till Umeå för bröllopet fick jag och Christian hjälp att sätta ihop ett gym schema. Btw jag fick träningsvärk av att bära tre tunga kassar igår :P  Blev föresten ingen sminkning och städningen tar jag då jag är tillbaka. Springer nog in på nått ställe och köpen en macka på vägen.


Ny dag!

Morgon!

Idag blir det tvättstuga kl16-19, jag har just ätit frokost och ska ta på mig och sminka mig :P
Sedan måste jag till stockholms stadsbiblotek och beställa efter två böcker. Sedan ska jag städa upp lite.
Igår fick jag med lite hjälp ihop byrån trotts allt. Med det följer det med städning.



Ner till City

Tänkte mig en sväng till City, eller vad man ska kalla det jag vill säga stan, men jag bor ju i stan :P Alltså jag tänkte mig ner till butikerna. Inte handla men kika runt.

Pengarna ska jag spara nu efter bröllopet fram tills jag får jobb.

Har dessutom fått möblerna från Ikea. Det är en Molger trähylla till badrummet och en Aspelund byrå.
Christian ville att jag skulle sätta ihop byrån själv men det är typ mechano nivå på den inte lego.

Puss på er!


Ut och promenera :)

Ska ut en sväng eftersom vädret har klarnat upp :)
Har också hittat igen Webcamen på nya datorn :) Vet inte hur man fördröjer än så dagen kläder blev en liten halvdan bild :)



Blus: Zara Kjol:H&M

Morgon världen!

Vaknade för ca 40minuter sedan av mig själv.

Vaknade lika tidigt igår. Beror på att Christian har fått jobb här i Stockholm nu. Han kliver upp halv 6 på morgonen så han tvingar mig att lägga mig i tid. Vilket jag inte har haft som vana kan man säga..

Hade tänkt att gå en liten promis men såg att det regnade. Ska iaf äta två kesomackor till frukost (kylen gapar ganska tom) och sen ska jag gå och handla mat. Kanske till Ica Vasahallen om jag orkar Ica st. eriksplan är så dyr och inte lika fräch:)

Nått man behöver i stockholm är iaf sköna skor :) Kram på er!

Lyssnar nu på bröllops listan som jag gjorde till bröllopet :)

Fotograferingen

Vi Anlitade Amanda Björk från Rockfoto efter att hon fotat våran lägenhet då den såldes.
Här är Några favoriter:




Vigseln

Vi var i backen kyrka  i Umeå. Vigslen ägde plats 10-10-10 kl 13.00 på en söndag.

Lite knäsvag var mann framme i kyrkan. Men det gick bra :)  Har inte varit så nervös annars!

Det har gått kanon och det känns faktiskt som vanligt!

Förberedelserna från Bröllopet

Här kommer det lite bilder från förberedelserna!

Överst till vänster: Jag och syrran i spegeln då jag sminkar mig, (och lite lisa)
Överst till höger: Svärmor som är frisör fixar mitt hår! Kanon fint!
Mellersta raden till vänster: Bahija och lisa i full fart med att tejpa klänningen.
Mellersta raden till höger: Layouten på programmen mm., klänningen och mina fina skor!
Nedan: Christian med hans bror som fixar kravetten (tungan rätt i mun)


Då var man gift :)

Hej igen efter en kort paus! (blev lite mycket kring bröllop och flytt)

Nu bor jag i Stockholm och är en fru!

Tänk vad saker kan ändras fort under korta perioder. Bröllopet blev kanon bra :)
Lägger upp lite nu! Men det får bli som enskilda blogginlägg efgtersom det blir så mycket att skriva om :)

RSS 2.0