Dagens (nya) outfit

Idag tog jag på mig allt nytt! Hehe :) Allt utom skjortan under, underkläder och sockar.


Tröja - Lindex
Skjorta - Zara
Jeans - Dr Denim
Skor - Scorett

Powerwalk & Spelbord

Idag har jag suttit och sett på Ugly Betty medans jag röjt lite hemma. Har varit ledig idag :).

Sedan gick jag och Lisa ut på en powerwalk, vilket var tur eftersom jag och Christian inte han till gymmet. Istället har vi fixat ett bord att äta på! Vi virrade länge innan vi var framme på rätt adress. Men nu är vi hemma med bordet på plats och tavlan uppskruvad.


Vill egentligen måla bordet vitt men det känns syns att förstöra ett antikt bord i sådant bra skick. Vad tycker ni?

Dagens löptur

Lilla kungsholmen rundan (samma som senaste gångerna) 6km på 45min. Inte bästa tiden men glad jag tog mig ut idag (Christians förtjänst), kände för att sova i soffan ;)

Gym i morgon då :)


Bästa shopping dagen!

Hittade de perfekta sakerna idag! En sån tröja jag har sökt lääänge efter, ett par jeans som älskar min rumpa, eller får mig att älska den ;) och slutligen ett par skor som inte bara ger mig snygga ben utan de är sköna trotts sin höjd!


Tröjan hittade jag på Lindex av alla ställen
Byxerna är av märket Dr Denim och köptes på Salt
Skorna hittade jag på Scorett

Gott och blandat

Surt:
Dagen började med att jag väktes av Christian som frågade mig om inte jag skulle på jobbet... Klockan var inställd på fel tidzon på telefonen..

Beskt:
...Så jag bytte om lika fort som superman..typ.. och åt frukost! 10minuter tog det! Rekord? Jag var också framme på jobbet i tid. Väl på jobbet rullade allt på och fick beröm eftersom jag var så effektiv att vi inte behövde nån extra som kom upp på eftermiddagen som annars....

Sött:
..Sedan shoppade jag! Visar efter detta inlägg ;)....

Umami:
...Väl hemma blev det makrill (inte på burk :P) till middag och sedan en löptur :)....

Salt:
...Nu har jag och lyssnat lite medans polisen försökt ta sig in i lägenheten på våningen ovan. Lite oklart åt vilket håll det lutar så jag uttalar mig inte. Men en person fick föja med efter 1timme för att ta sig in genom dörren.

Ledig - måndag

Idag har jag varit ledig :9. Det Blev att bocka av min to-do-list, där en av punkterna var att hämta telefonen. Det har jag gjort nu! Är jätte nöjd! Efter det så sammanstrålade jag och Lisa för att gå en sväng på butikerna i City. Väl hemma blev det bara att söka appar och leka på. Nu har jag med fixat spotify premium så jag kan lyssna då jag är ute och joggar eller på gymmet :)

Idag blev det ingen shopping, men jag har en liten lista i huvudet av saker jag vill ha :)

Söndag

Dagen kan man dela in i två läger. Den sega och den superpigga!

Sega delen:

Morgonen började med att jag åt frukost, för att sedan beställa telefonen och sedan åka och gymma. På gymmet saknade jag helt pump och ork. det blev bara dips, chins, sitpps, framåtlutad hantelrodd och plankan. Då var all energi slut. Efter gymmet tog vi tuben till T-centralen och köpte en kaffe på 7-eleven på vägen hem.  Hemma satt vi och pratade och drack vi upp vårat kaffe och tog lite turkisk youghurt med lite mandel på toppen.

Där någonstans hammnade vi på normalpigg.

Pigga delen:

Sedan lagade jag middag. Tom Kha Gai. En thaillänsk kyckling och kokossoppa. Bästa Thairätten om du frågar mig. Efter vi ätit blev jag superduktig! Liksom wow! Städade och Diskade i köket, Städade resten av lägenheten. Tog tag i lite övriga saker. Sprang upp i förrådet och sökte min Ma C bok men hittade Christians gamla. Skulle dessutom hämta ned höstkappan och höstskorna. Sedan blev det att hugga tag i matten som kom tillbaka efter ett tag :) Nu ligger jag med datorn pigg och vill sova så det går bättre på gymmet imorgon.


Mattan

Jag kom på att jag inte har visat er någon bild på när mattan kom på plats! Shame on me!
Hursomhelst här är den på plats! Ursäkta den dåliga bilden.



Lite sugen på att höststyla soffan med lite murriga färger i naturton och en fuskpälspläd (en snygg sådan inte de äckliga man kommer ihåg sedan man var liten...

NY smartare mobil på G!

Funderade mest på att köpa en Iphone 4 eller kanske en Samsung galaxy i början. Men efter att ha varit och pratat med en kille på en telefonbutik så hittade jag en annan jag gillade. Den är inte lika vacker men jag ska ge den en chans. Den var ju betydligt billigare och hade faktiskt saker jag skulle sakna som radio (japp jag använder den funktionen) och en riktigt bra kamera. Dessutom var störta pluset den stora skärmen utan att telefonen blev grotesk.

Hur som helst så väntar jag bara på att de ska packa ihop ordern, så jag kan knalla ned på Sveavägen till butiken och hämta den. 3000:- landar priset på (utan abonemang) vilket känns som ett fynd då jag var inriktad på en Iphone 4 som kostar 6000:- dvs dubbelt upp. Nu blir det lite höstkläder också :)

 

Specifikationer:
• Vikt - 126 gram
• Mått - 116x57x13 mm
• Taltid - upp till 7 timmar
• Passningstid - upp till 400 timmar
• Display - Capacitive, 854x480, 3,7"
• Operativ - Android 2.3
• Processor - Snapdragon MSM8255, 1 GHz
• Kamera - 8.1 MP, autofokus, LED blixt
• Minne - 320 MB
• Minnesplats - microSD (max 32 GB)
• Nät - 3G, HSDPA, GSM Quadband, EDGE
• Anslutningar - WLAN, Bluetooth, microUSB
• Övrigt - aGPS, FM-radio


Insidious

Ikväll har jag och Christian sett en lite kuslig film. Endel skulle nog ändå säga mkt kuslig.

"Josh och Renai har precis flyttat in i ett stort hus tillsammans med sina tre barn när en av sönerna är med om en olycka på vinden och hamnar i koma. När han några månader senare får komma hem för att vårdas av familjen inträffar en rad oförklarliga och skrämmande händelser. Josh och Renai börjar misstänka att huset är hemsökt, men sanningen överträffar deras vildaste mardrömmar."



Betyg: EEEE

Fröknäcke och Rostade mandlar i nya gömmor

Nu har jag fixat en fin kakburk till knäcket och då hittade vi en söt godisskål också som nu bebos av hemmarostade mandlar. Mumma! De fina burkarna/skålarna fanns på Åhlens.

Fröknäcket består av :

2 dl hela linfrön
1 1/2 dl skalade sesamfrön
1 dl pumpafrön
1 dl rostade solroskärnor
2 dl kallt vatten

+ Lite flingsalt

Bred ut på bakplåtspapper eller bakduk i silikon, ca 2-5mm tjock.

ca 45minuter på 150 grader därefter 1h på 100grader


Jakarta

Nu är flyget till Jakarta bokat och betalt! Den 28 December lyfter planet! Hemresan var den 17 Januari!
Hoppas lite på att ta flyget till Bali eller Borneo väl på plats men det är inte bestämt än :)
Det får vi bestämma när vi bokar hotell :)


En liten tur.

Idag blev det en löptur på 15minuter. Dvs liten men bättre än inget!

Har dessutom varit duktig och bakat lowcarb-knäcke på linfrökross, skalade sesamfrön, solroskärnor, pumpa kärnor och vatten ;) Blev jättefina! Ska visa dem sedan :) Måste bara ladda min kamera och köpa en fin glasburk där jag tänkte förvara dem :)

Löpning avklarat!

Så nu har jag sprungit igen! Blev 6km på 37minuter :) Som vanligt just nu blev det "lilla kungsholmenrundan".

Dvs från mig över barnhusbron, längst kungsholmstrand ner mot rådhuset. Därefter Norrmälarstrand till Rålis. Sedan Rålis till St. Eriksbron (St. Eriksgatan) på kungsholmensidan. Efter det är vi tillbaka på Kungsholmstrand, sedan barnhusbron och hem. Ca 6km eller 5,92 enligt mätning på karta.



Norrmälarstrand. Bild tagen i sommras :)

Ut och springAAA

Ska ut och springa nu. Bra benen får röra sig lite då överkroppen har träningsvärk från gårdagen! Älskar btw detta! Dvs att jag kommit igång med träningen som i gammla tider. Feel like good old me again!


Bröst, axlar och mage

..Är vad jag har tränat på gymmet idag :)  Jätte härligt!

Började med 5min på löpbandet i högt tempo (hastighet 12,5-13,2km/h)

  • Bröstpress m hantel
  • Hantellyft framåt
  • Hantellyft åt sidan
  • Chins i maskin
  • Biceps
  • Plankan
  • Sidoplankan
  • Crunches
  • "Putt-ifrån-ben-övningen ;)"
  • Russian rotation



Imorgon blir det löpning!


Persiskmatta

Har vunnit en Auktion på en Persiskmatta på Lauritz.com. Så den ska vi försöka hämta ikväll. Christian har alltid tyckt att de är häftiga, på ett sätt har jag också det men mer som hantverk. Men efter att ha insett att jag har väldigt mycket att säga till om angående hemmet stil så tyckte jag att det var Christians tur. Men det blev inte en röd persiskmatta eftersom det skulle passa väldigt dåligt till våran mjuka färgskala. Så denna fick det bli. Han har dessutom fått fria tyglar på det stundande tv-köpet.

En liten beskrivning:
Ull på bomullsvarp, handknuten, mittmedaljong på ljus botten med rutmönster av stiliserade växter, huvudbård med stiliserad växtdekor på röd botten, Persien, Kolyai, 290x150 cm,



Denna matta ska vi hämta idag:)

Limitless

-De säger att vi bara kan använda 20% av våran hjärnas kapacitet. Vad skulle du göra om det fanns ett piller som kunde låta dig använda 100%?

Detta låter som ett "salespitch" men är ungerfär denna filmens handling. Låt er inte avskräckas :) Den är faktiskt sevärd. Inte en oscarfilm med bra.



Betyg: EEEE

Helgen

Det blev en liten minihelg för mig i helgen eftersom jag jobbade på söndag. Dock inte innehållslös :)

Lördagen:
  • Löpning 6km
  • Lite slösurfande och auktioner på nätetet. Christian vann en auktion på en Persiskmatta som han alltid gillat :)
  • Middag med fina Lisa på bagpipers inn och sedan lite Chick-flick och Cider hos Lisa.
Söndagen:
  • Jobbade 7.00-16.30
  • Åt middag med Christian på Hurtings och hyrde filmen Limitless

Motivation.

Idag har jag varit duktig igen!
Har sprungit 6km :) Fast med ett riktigt purket humör... Humöret och motivationen tog slut då musiken gjorde det efter 1km. Nu tror ni säkert att jag var så duktig och sprang resterande 5km utan musik. Well I didn't...



Sötaste lånade ut sin mobiltele till mig efter att surtanten (jag) gnällt i 1km. Musik är mitt sätt att koppla ur min hjärna då jag springer och inte tänka på allt jobbigt. Som hur mina knän känns eller om kragen på jackan hoppar på ett jobbigt sätt (nått jag inte hade brytt i om mitt humör hade varit på topp).

Jag är nog inte riktigt den som springer med en visulation över hur snygg jag ska bli utan gillar nog mer att utmana mig själv + koppla av huvudet och känslan att kliva ut nydushad efter ett löppass full med endorfiner. Haha :)
Däremot tävlar jag nog mycket med mig själv och gillar att utvecklas.

 


Träning Ons & Tors

Onsdag: Löpning ca 40 minuter (lite intervall och fartlek) runt 2/3 av kungsholmen (kungsholmstrand och norrmälarstand och tvärsöver vid fridhemsplan)

Torsdag: Snabbuppvärmning 3min 12,5/km löpband 3minuter rodd, axlar,triceps, övrerygg samt mage.

Förhoppningsvis löpning imorgon (jobbar 09.00 - 20.00 imorgon) eller på Lördag!

Skönt att vara igång igen! Btw ser ni lite träningsaktivitet i min blogg tveka inte på att ge mig dåligt samvete och peppa mig! Jag mår så bra av detta!




En riktigt bra dag!

Idag var det en super dag!
Gick riktigt bra på jobbet och fick mycket beröm! Fick dessutom jobba bra timmar och kom hem full i energi att göra en massa andra saker! Så vad blev det? Jo träning förståss! Gym på slagskeppet för att vara specifik. Har dessutom varit omgiven av glada och possetiva människor hela veckan men främst idag så det har smittat av sig något otroligt!

Nu ska jag hoppa in i dushen och sedan mysa framför nån serie/ program med Christian. När inte dagen kan bli bättre så vet jag att starten på morgondagen kommer bli minst lika bra: SOVMORGON! Yey!

Känner mig så här glad idag!




Hemma

Jag och Christian ligger bara och myser hemma i soffan som har blivit en tillfällig säng eftersom en av sängarna är på byte av fasthet. Det är min säng som ska bli lite mjukare.

Igår var vi och kikade på hatthyllor, detta är svarare än vad man kan tro. Det slutade med att vi tog en spontanare till Ikea och tittade där. Men fann inte nån vi gillade. Däremot passade jag på att skaffa lite krukor till mina orkidéer och dekorationssten. Detta måste vara perfect som "drenering"(?). Det blev också doftljus och möbeltassar. Även sopsorteringssystem.

 

 

Nått jag verkligen försöker hitta nu hem är ett spelbord som är vitt (eller ommålningsbart) med ett djup på minst 55-60cm och ca 80-100cmdjupt med en normal höjd på ca 72-76cm. Dessutom ska de vara i nån form av rokokostil med svängda ben. Helt lite enklare ny/bondrokoko.
De flesta jag hittar som jag gillar är tyvärr sålda eller så vore de synd att måla om eftersom de är så fina som de är. Men nått som denna.

 

eller denna:


 


9/11 - Tio år senare.

Idag är det tio år sedan World trade centre i N.Y. föll. Shit vad tiden flyger. Så idag går tankarna till dessa människor som drabbas. Jag kommer ihåg exakt vad jag gjorde då jag fick reda på vad som hänt. Jag hade kommit hem från skolan och kollade på Tv, Moa skulle komma förbi. Blev Chockad då man såg klippet från nyheterna då första planet flyga in. Mitt i nyhetsinslaget plingade Moa på. Öpnnade dörren och första man sa var att nån har flygit in i World Trade Centre i N.Y... Man förstod inte då vad det skulle bli. Det var bara så surrealistiskt.

 

 

Vad gjorde ni då ni fick veta?



Skoskåp före och efter

Då vi köpte lägenheten stod ett gamalt Leksvik skoskåp från Ikea kvar. Den hade sett sina bästa dagar. Men vi tyckte att den skulle få sig en liten makeover ;)

Knopparna hittade jag på Mio för 19:-/st. Är iaf jättenöjd! Nu ska jag sälja mitt gamla skoskåp på blocket :) Behövs ej mer, så varför stå och oupskattas i min vind då den kan göra nån annan lycklig!

Taggad på gym

Nu ska jag och Christian ta oss till slagskeppet för att gymma! Snart kommer vi kanske igång med thaiboxningen med. Förhoppningsvis ;)


Igång med träning!

Nu har jag kommit igång och tränat! YEY! Gud vad det är skönt att hoppa in i dushen efter en löptur! Jag känner mig liksom hel igen! Jag har saknat det så utan att veta om det!  Iaf så har det blivit en tur idag och i lördags! Yey!

I Lördags blev det lite kortare med powerwalk i slutet men en lite längre vända, idag blev det mer i intervaller. Det brukar bli kungsholmsstrand och Norrmälarstrand då det beger sig! Gissa om jag var tomatröd då jag kom hem! Inte i min forna form liksom, men att komma igång igen är jobbigt och då får jag ge mig en liten klapp på huvudet (Duktig Elin). Imorgon är gym planerat. Längtar!


Mera gardingrejs

Är så grymt förtjust i dessa typer av gardinhållare/omtag :)





De ska iaf sitta fast i väggen och sedan ska man haka gardinerna bakom :) Jättefint!

Auktion

Just nu bjuder jag på denna fina på en auktionssida. Man kan hitta massa fina möbler för billig peng på dessa sidor. Dock skall man betänka att auktionshusen tar ut div. avgifter på ca 20% + klubbavgift.
Men än så länge ligger jag under 1000 lappen med frakt och nu hoppas jag att jag vinner!


Mys!

Såhär ser det ut nu med Gardinerna på plats! Vi har dessutom fixat mässing koppar till hjulen på soffan.
Nu ser vi på svt-play och myser lite i soffan :)

Ommålning av skoskåp

Då vi flyttade in lägenheten var ett skoskåp lämnat kvar. Vi Jag gillade inte direkt utförandet på det så nu målar Christian om  det och vi har varit och köpt snygga knoppar till det på mio.

Första lagret avklarat idag! Knoppar köpte vi igår på mio för 19:-/st dem får ni se då det är klart!


Knoppar på plats

Nu var det kanske 1-2 veckor sedan vi fick dit dem, men jag tänkte visa er ändå :)

Knoppar från Syster lycklig för 39:-/st

Fint i och runt fönstrena!

Har varit jätte duktig och sytt ett par gardiner, köpt gardinstång och lite fina orkideér (3st varav två på bilden nedan).
Nu känns det som hemma!


Nu ska vi bara styra tillbaka soffan och plocka ned byggställningen vi har haft för att hänga upp gardinerna :)

Hunterstövlar från finaste :)

Christian kom hem med en present till mig efter jobbet i Fredags (igen)! Ett litet pepp enligt han eftersom han tycker att jag varit så duktig :).Det var ett par Hunter stövlar! Yey!

Jag som har velat ha dem sedan jag insåg att Stockholm är lite blötare än Umeå på senhösten /vintern. Jag är inte riktigt så inne i att ha de färgglada eftersom jag tycker att det ser snyggt ut att det ser mindre ut som att man har gummistövlar på sig och mer ut somm vanliga boots :)

Supernöjd!




RSS 2.0