Kvällens outfit



Lackleggings: Asos
kjol: H&M
Kavaj: H&M
Armband: ASOS
Ring: Topshop

Halloween!

Glad halloween!


Vad ska ni göra ikväll? Jag ska fara med Killen min och Therese och Per till 5 knop och käka, det blir skoj eftersom jag aldrig ätit där! Sedan börjar jag tråkigt nog att jobba (kl 22.00). Funderar ändå på att vara lite läskigt klädd. Vi får se vad det blir!

Men viktigare: Vad ska ni klä ut er till?


Underworld: Rise of the Lycans

Rätt ok, men de tidigare filmerna var mycket bättre tyvärr.



Denna uppföljare tar oss långt tillbaka i tiden och skildrar
upprinnelsen till den urgamla blodsfejden mellan de aristokratiska vampyrerna Death Dealers och deras tidigare slavar, varulvarna. Under
medeltidens mörkaste århundrade träder den unge varulven Lucian (Michael Sheen) fram som ledare och samlar sina gelikar till uppror mot Viktor (Bill Nighy) – den blodtörstige vampyrkungen som förslavat dem. Lucian får hjälp av sin hemliga kärlek Sonja (Rhona Mitra) i striden mot Death Dealers armé och i sin kamp för varulvarnas frihet.

Betyg: EEE+

Last of the living

Lite skojig och konstig film. Ingen superfilm men underhållande på sitt sätt.



Ett oerhört smittsamt virus sprids genom USA. Efter ett bett dröjer det bara timmar innan offret förvandlas till zombies och börjar jaga mänskligt kött. Morgan, Ash och Johnny kan vara de enda människorna kvar, men de verkar inte bry sig om det utan njuter av att slöa i sina underkläder medan de bor i något av alla tomma hus samtidigt som de försöker undvika att bli bitna. Dock har dom det som tidsfördriv ibland att jaga dem. En dag stöter de ensamma killarna på en tjej som tror sig veta hur hon kan rädda världen.

Betyg: EEE

Tvivel

Bra film: Meryl Streep är bra som vanligt!


"Från Miramax Films kommer Tvivel, en av årets mest hyllade och kritikerrosade filmer. Filmen är baserad på den prisbelönta succépjäsen med samma namn och den stjärnfyllda rollistan med bl a Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams och Viola Davis gör Tvivel till en fängslande och oförglömlig film.

Syster Aloysius Beauvier (Streep), en sträng och principfast rektor på Saint Nicholas Church School, har mycket svårt att acceptera församlingens radikale men mycket populäre präst Fader Flynn (Hoffman).

När hon får höra att prästen ägnat extra uppmärksamhet åt en utsatt pojke är hon övertygad om att hon är en mörk hemlighet på spåren. När bevis saknas är det endast tvivel som återstår… Med sina fem Oscar®-nomineringar och fem Golden Globe®-nomineringar råder det dock inga tvivel om att detta är en av årets bästa filmer!"

Betyg: EEEE


Veckan

Gud vad jag är dålig på uppdatera nu! Jag har haft fullt upp!
Har varit i skolan, servera mässa på nolia och på praktiken. I måndags efter Muay thai träningen var jag och Lisa från jobbet och käkade på lottas! Det var trevligt!

Har annars renoverat då jag har haft tid och sett film:

Tvivel med Meryl Streep, Last of the Living och Underworld: rise of the lycans.

Som Spotify fast film = Voddler

Voddler logotype

Har ni hört talas om Voddler?

Voddler
är en internetbaserad video on demand-tjänst och mediaspelare under utveckling av ett svenskt företag. Registrerade Voddleranvändare med bredbandsuppkoppling kan genom Voddler gratis och lagligt streama film och TV-program från Internet.

Eftersom jag har bredbandsbolaget så får vi testa Voddler som är en filmtjänst som liknar spotify. Jag laddade dock ned detta idag. Det funkar jätte bra! Alla filmer finns inte än men det kommer kanske! Det finns många filmer som man kan hyra på video uthyrnings ställerna nu.

Varför skrev jag då att jag "dock" laddade ned det idag? Jo därför idag släpps det ändå för allmänheten! Det innebär att DU kan också ladda ned Voddler nu! Det släpps nämligen för allmänheten idag!

Men det är precis som Spotify: Du ska ha en invite. Har du bredbandsbolaget som internet-leverantör så logga in på din sida där hittar du din invite.

voddler2






Dagens outfit



Topp:
Vila (köpt för några dagar sedan i STHLM)
Leggings: ASOS (nyköpt, inte så högblanka som på högrabilden då blixten slog på)
Kjol: Indiska (gammal)


Måla måla i vintertid

Igår så började jag och pappa måla stommarna i köket. Vi varförbi och tog upp priser på olika företag i umeå som lackerar luckor. Kommer bli så fint när det är klar med det tär på krafterna att ha köket i kaos så länge! När Christan och mamma kom så köpte vi mat på Ica gourmet över charken. Jag åt Älg-tournedo med pommes duchess med Chevrésås. Alla andra åt samma sak fast med oxfiléspett. Klockan 22.00 började jag jobba.

08.00 slutade jag idag. Gud vad skönt det är att ställa om klockan till vinter tid! Man får ju sovmorgon! Jag promenerade hem imorse etersom jag fick skjuts. Nu väntar jag på att Christians kompis som har lackeringsfirma ska komma och kolla på luckorna och kanske ge oss ett bra pris ;)

Sedan ska jag till Holmsund där vi ska ut och äta middag på Västerbacken då farfar fyller 90 och hela släkten ska med ut på kalas. Jag börjar sedan att jobba 22.00 igen och går av imorgon.

P.S. NI SOM INTE HAR STÄLLT OM KLOCKAN TILL VINTERTID: GÖR DET! D.S.


Fullrulle i luckan.

Idag har jag varit på praktik mellan 09-16.00. Jag Körde vegetariska i luckan i dag med. Idag var det grymt många beställningar. Sedan kl 16 började jag jobba på mitt vanliga jobb. Jag sitter här nu och tar det lungt efter att ha fixat lite mat och diskat. Jag jobbar som personlig assistent som inte alla kanske har koll på. Jag går av jobbet 08.00 imorgon.

Om det är nån som försöker få tag i mig så har mitt batteri i mobilen tagit slut. Men jag har igång msn :)

Jag var annars och hämtade morgonrocken igår som jag beställde för ett tag sedan. Har inte packat upp paketet och provat. Nu har jag en massa att visa. Blir kanske till helgen som jag hinner lägga upp lite bilder :)

Veckan hitills

Måndag och tisdag var jag sjuk. Som jag var hela helgen i sthlm fast det blev värre då jag kom hem. Hade feber i tisdags så jag har suttit hemma och spelat Dragonica. Vilket är ett gratis onlinespel. På Tisdan såg vi 3an och 4an i Johan falk serien. Det blir en ressencion på alla sedan eftersom de hänger ihop!



Onsdag (igår): var jag på praktiken, hade lite feber på morgonen men det gick över som tur var. Var där från 09.30 till 19.30. Kring lunchen fick jag ansvara för hela vegetariska och köra bongarna som kommer(beställningarna) vid luckan. Det vill säga in i ugnen, tallrikar, sidosallad, lägga upp och krydda. Kan se olika ut beroende vad folk beställer. Blir lite som jonglera då det kommer nya hela tiden :) Det var skoj och dessutom hade jag inte gjort det förr så jag tyckte det gick riktigt bra! Fick dessutom veta att jag fick ha kvar praktiken hur länge fram som jag vill eftersom kökschefen tyckte det funkade bra! Efter praktiken drog jag på Iksu för att sparras lite med Christian.

Idag: Hade jag praktik från 09.00-16.00. Jag var först in i köket så jag fick göra ordning veg. stationen och ta emot lite varor själv :) Idag körde veggen med, vilket flöt på bra fast det var knepigare idag då de körde med brieost som skulle värmas. Men det gick inte alls bra at ha i ugnen som vi trodde föst. De blev en aningen för mjuka så vi körde den i salamndern på potatisen och fänkålen som jag kört tidigare i ugnen.  Nu sitter jag här och har tänkt och spela lite och göra några varma mackor (köket är inte klart än) till middag.

Kram!


Dag 2 i stockholm. Igår kväll så h

0-114ba3b95d4b7897a5f2c69b9c807aed.png

Kolla varifrån!

Dag 2 i stockholm. Igår kväll så hyrde vi film och såg i lägenheten. Vi såg dumpa honom! En bra tjejfilm :) innan vi började se filmen gick vi rörstrandsvägen och sökte natt ställe att hämta mat ifrån. Vi
Hittade en fin italiensk resturang på en avstickare. Köpte göd-kalvlever med en vinsås med potatisklyftor. De hade inte vanligtvis take away. Jag frågade om kockarna kunde fixa det så det gick bra. Efter vi sett filmen så pratade vi en stund och somnade. Nu ska vi fara och shoppa mera och träffa lite människor vi känner. Äta lunch och fika. Senare så ska vi äta middag ute innan planet hem. Kram


Dag 1 i stockholm. Jag och therese

164456d7c1d2130ca8f53180089c5364.png

Kolla varifrån!

Dag 1 i stockholm. Jag och therese har nyss kommit från lite shopping i sthlm. Nu vilar vi fötterna i lägenheten vi fått låna. Föresten har jag hittat superfina skinnhandskar och en t-shirt. Kram


Friday

Har haft praktik idag med. När jag kom hem så såg jag klart filmen som jag började se igår som jag tyvärr sommnade ifrån av utmattning. När jag skulle lämna igen gårdagens filmer så hyrde vi johan falk - vapen bröder som vi har sett idag! Nu ska jag sova så jag vaknar och hinner med flyget imorgon!
Ska till Stockholm med Therese ju!

Får se hur mycket det blir skrivet ihelgen :)

13, 14 & 15 onde

den 13onde  (tisdags så var jag på stan med Sarah som jag skrev nedan i MMSet. Nedan är tagit på ett sushi ställe i umeå då vi hämtade ut sushi som vi for och åt hos Sarah, Christian cyklade dit lite senare. Jag tror Christian satte nått form av rekord då han satte i sig 20 sushibitar (jag åt 7) då jag hade beställt en familje sushi på 30 bitar. Sedan satt vi och snackade et tag och smälte maten.

Kl 19.00 skulle jag träffa en tjej som jag tränar med på Renyi (thaiboxningen asså) för att sparras på iksu och träna lite. Vid 22.00 for jag och christian som också hade varit på iksu. Vi hade hunnit sparra lite tillsammans efter att hon jag tränar med på renyi drog hem. Det var jätte kallt då jag och Christian skulle cykla hem. Bokade sedan flyg biljetterna till jag och Therese till Stockholm eftersom vi ska dit i helgen. Påbörjade även en snabbpackning av mina saker jag ska med mig.

den 14onde Onsdags. Hade jag första praktikdagen på TC. Jag Jobbade in 1 praktiktimme och hade praktik till klockan 17 ist för 16 för att kunna fara på träningen på torsdag (idag). Sedan när jag kom hem så städade jag christian garderob, tvättade och sorterade kläder.

den 15onde Idag Idag hade jag andra praktikdagen, idag hade jag bara 7 timmars praktik från 9 tills 16 eftersom jag hade jobbat igen en timme igår. Det är skoj att vara på TC får göra lite nya saker och lära mig nytt. Det är nog bra att byta praktikplatser så man får lära sig olika ställen, olika sätt att göra olika saker och nya rätter. Måste även medge att jag saknar Angelini lite. Angelini som jag var på tidigare är en Italiensk amerikansk resturang och TC är svensk. Efter praktiken snabbade jag mig till Muay thai träningen (torsdagar = tjejträning). Nu ser jag och Christian på film, vi har just sett Johan Falk, Gruppen för för särskilda insatser och nu ska vi se State of Play. Riktigt skönt med Myskväll!!!


jag och sarah har gått på stan. Ja

0-62dd9b3e31e7eb2dba3b105626ae27b9.png

Kolla varifrån!

jag och sarah har gått på stan. Jag har hittat en ring på glitter. Visar sedan. Nu ska vi till sarah och käka sushi. Sedan ska jag på Iksu.


G.I Joe

Just det! Skrev inget om middagen. Till förrätt blev det pilgrimsmusslor med ruccola och zuccini. Varmrätt var älgstek (som therese bidrog med) och kantarell risotto. Till efterrätt så blev det Sarahs toblerone parfait.

Sedan såg vi G.I joe, eller rättare sagt jag och Sarah såg killarna fjantade bara runt!



Filmen öppnar i Frankrike, i 1641. Skotten McCullen har blivit anklagad för att sälja vapen till båda Skottarna och Fransmännen. Istället för att avrättades för förräderi, märker de hans ansikte med en vit-het mask för att förnedra honom. Inom en snar framtid, har vapen expert James McCullen (Christopher Eccleston) skapat en nanoteknikbaserade vapen som kan förstöra en hel stad. Hans företag MARS säljer fyra stridsspetsar till Nato och den amerikanska armén har till uppgift att leverera stridsspetsar. Duke (Channing Tatum) och Ripcord (Marlon Wayans) tappar dessa stridsspetsar när de överfallits av Baroness (Sienna Miller), som Duke erkänt att hans före detta fästmö Ana Lewis. Duke och Ripcord räddas av Scarlett (Rachel Nichols), Snake Eyes (Ray Park) och Heavy Duty(Adewale Akinnuoye-Agbaje). De tar stridsspetsarna till "the pit", GI Joe's Command Center i Nordafrika, och vid ankomsten träffar han General Hawk (Dennis Quaid), chefen för GI Joe Team.

Beyg: EEE+

Hemma igen

idag var jag på skolan på förmiddan, sedan hämtade Christian mig och vi for hem för att äta lunch. Medan christian kokade makaroner passade jag på att hämta mitt paket från asos som kommit. Min morgonrock har dessutom kommit men den måste jag fara en längre bit för att hämta. Efter det drog jag ned på stan och träffade ev. nya praktik hantledaren (köksmästaren) på en resturang jag ska vara på. Sedan gick jag en liten minitur på stan för att sedan promenera hem. Väl hemma så sov jag fram till 16.00 då mamma och pappa ringde på för att hämta bil nyckeln. Sedan åt jag lite mat mamma kom med som tack för hjälpen med huset och hunden. Efter det var det Muay Thai träning. Ikväll har jag sett på TV: halv åtta hos mig och tinas cookalong.

tjo

mornings! Har varit dålig på att u

0-67d198b77adb12b2ced0845aa03679a8.png

Kolla varifrån!

mornings! Har varit dålig på att uppdatera hemma hos mamma och pappa. Ikväll kommer sarah och adam och therese och per på middag. Blir en liten knytis.
Ska städa och börja förbereda. Jag ska sedan gå på konsum och handla det som behövs. Annars har jag mest tränat och promenerat med vitae. I torsdags var jag även med therese och promenerade med hundarna och fikade hemma hos therese. Btw fisken som var sjuk dog efter första medicineringen det blev nog för jobbigt. Ahja ska börja nu. Puss


Superpresentkort!


Glömde skriva om vad jag sammlade till.. Jag sammlar till ett presentkort hos supergratis! Jag har valt att sammla på ett presentkort på 500:- som jag kan spendera (då jag har sammlat till den) på alla ställen bilden ovan. Presentkortet finns också som 100:- och 250:- Finns mycket annat man kan sammla till med!

Intresserad!? -länk-

Ute och går med vitae igen. Är bra

0-32f1978c807fa36eddc268033022ba10.png

Kolla varifrån!

Ute och går med vitae igen. Är bra väder faktiskt.
Nu väntar vi på att christian kommer hem på vi lan måla.


Godday to you!

Jag har sovit i Holmsund inatt, igårkväll så målade vi andra lagret på väggarna. Vi tänkte måla 3dje varvet idag innan vi åker till Holmsund igen. I Holmsund så sitter vi hus & hundvakt till söndagkväll då mamma och pappa kommer hem med flyget från Göteborg.

Annars har jag varit och gått en promenad på dagen med vitae (hunden) till djurmagazinet och köpt medicin till fiskarna, länge trodde jag det var vitaprick men det verkar vara svamp. Det har också varit mina blackmollysar som drabbas konstigt nog. Jag tror det beror på PH eftersom det är en fisk som inte gillar då ph ligger kring 6, dessutom så är det ju en ny årstid vilket gör att värmen sänks och lika mycket ljus stömmar inte in så det är ju nya förhållanden så att säga. Det är både lättsammt och svårt med akvarium. Jag hoppas det blir bättre!! Blir tokig snart!

Duplicity



Trotts bra skådispelare var det ingen höjdare tycker jag.

Tjusiga Clive Owen och Julia Roberts föreställer de två mästerspionerna Ray och Claire som möts av en slump, blåser varandra, förälskar sig i ett romantiskt italien och kommer på att den snabba vägen till la dolce vita går genom att blåsa storbolag. De lyckas nästla sig in i två konkurrerande företag, bidar sin tid så att de kan få till en lukrativ insideraffär. Den perfekta öppningen uppstår när ett av företagen planerar att lansera en- en produkt vars framtida marknadsvärde knappt vet några gränser.  Med guld i sikte sätter de två trätande turturduvorna bollen i rullning.

Betyg: EE+


Knowing



Bra film! Jag hade inte så mycket förväntaningar på den men blev bra överaskad.

"1959 begraver eleverna i en nyöppnad grundskola i Lexington, Massachusetts en tidskapsel full med teckningar. Tidskapslen är en hälsning till framtiden och tanken är att den ska öppnas om 50 år av skolans dåvarande elever. 2009 är John Koestlers son Caleb (Chandler Canterbury) elev på skolan och med under öppningsceremonin. Teckningarna delas ut till barnen, men istället för en harmlös teckning som föreställer en framtidsvision, får Caleb ett underligt brev fyllt med till synes osammanhängande siffror. Siffror som, när de skrevs 1959, i bästa Nostradamus-anda visar sig utgöra datum för olika katastrofer under de kommande femtio åren."

Betyg: EEEE


Ny morgonrock!

Friis & Co

Framifrån
Woodpecker Robe

Bakifrån

Woodpecker Robe

Beställde nyss denna efter att ha spanat på den i drygt 1års tid.
(och efter lite klagomål på min nuvarande mogonrock)


Beställde den från friis & companys hemsida.


5 & 6 oktober (målning)

Nu har vi målat klart ett lager (igår) blev nöjd med färgen, ni får inte se riktigt ännu, ni ska se då det är klart! Ni vet före och efter! Ikväll ska vi till mamma och pappa och där ska vi sitta hund och husvakt framöver. Men innan dess ska vi måla andra lagret.

Annars har jag varit i skolan idag på förmiddagen, vi gjorde ärtsoppa och pannkakor! Riktig mag-dödar-mat!
När jag kom hem från skolan så gjorde jag lite nytto bra saker: Jag förde över pengar, postade brev, fyllde på luren, tvättade och skickade pengar. Nu har jag gjort bort sånt som jag annars glömmt som har hängt över mig! Det är så skönt!

Igår så målade vi på kvällen och hyrde film! MYS!

Vi såg på Knowing den var bra!


Free stuff ?

 Sugen på gratis grejor? Då kan bli medlem här. Jag håller på sammla till ett super-presentkort på 500:-!

Då kan man ju bestämma själv vad man vill köpa! Finns både snabba saker som lotter och saker som tar längre tid att sammla till typ TV-spelskonsol.

Ni får jätte gärna gulli-gull hjälpa ;)




Hemma tidigt från skolan!

Idag hade vi en kort dag i skolan! Tjoho! Köpte senaste nummret av ELLE och PLAZA kvinna igår som jag ska lägga mig och läsa. I Plaza så fick jag dessutom med filmen COCO CHANEL från 2008 som jag funderar på att se. Det är inte filmen "Coco - livet före Chanel (2009) utan den första. Dessutom var det nån kupong i ELLE där man skulle skicka in ett gammal läppstift till maybelline så skulle man få ett nytt (efter eget val från nån ny serie). Jag hoppas bara att jag inte har kastat mina skruttisar!



Innan jag gör något av ovanstående ska jag maskera med tejp runt listerna.  Jag har nyss ätit lunch med killen och efter det ringde jag H&Ms kundservice eftersom ett brev (kläder på påse) skickades den 25 men hade ej kommit än. Hon jag pratade med på andra sidan luren trodde att det var preem (jag hämtar ut posten där) ej hade skickat ut den och att den hade glömts där. Så jag cyklade dit och mycket riktigt så låg mitt paket med kläder (mestadel underkläder) där och efter lite strul fick jag äntligen dem! Jag har provat alla fina nya undies nu och jag måste säga att det blev super bra! Tänk att jag kan springa på stan på alla underklädes butiker för att hitta BHar som passar medans när jag beställde från H&M så sitter de 100% och jag var 100% nöjd dessutom behöver jag inte gå till en dyr tråkig butik där de bara har min storlek i fula modeller ( jag har tydligen en väldigt vanlig storlek 70C) Kan ej ha 70B, 75B eller 75C eftersom de blir förstor runtom och för liten/förstor i kupan. Belive me i have tryed a few..
Det är konstigt att det inte ska gå att hitta på stan...

Hur som haver! Det var detta som kom idag! Jag är jätte nöjd! Speciellt med bustiern!




Kollade på mina bilder i Piccasa 3 av nån anledning kom denna video upp där..
Den är ju grymt kul/nostalgisk så jag var tvungen att se den!



Nu ska jag gå och vara duktig!

Toodels!


Hoppas jag vinner vita tänder!



Jag är med i en tävling nu då du kan vinna ett tandblekningskit! Tävlingen hittar du här.


Renoveringsröran!

Såhär ser det ut just nu. Igår blev fönstren, listerna och elementet målade. Nu ska bara dörrkarmarna målas (färgen tog slut!) sedan ska vi rolla väggarna 2-3 varv. Nytt golv ska också in sedan.

Men nej det tar inte slut där! Sedan har ju vi köket också! haha! Eller rättare sagt buhu! Vi ska som tur inte byta stommarna  och kaklet, men stommarna behöves fixas till. Där ska det in nytt golv, bänkskiva, ev ny kyl/fyl, målas om (både stommar, fönster, element, luckor och väggar) Sedan ska vi byta handtag till IKEAs LANSA


Ber om ursäkt för den mörka bilden...

shoppat på ASOS

Har beställt lite från Asos. Efter mycket avägning blev det dessa saker, dissade 6st saker som jag gillade med, vilket var starkt gjort! Tycker jag!

Jag har aldrig varit ett fan av lack-leggingstrenden men dessa var snyggt blanka mer som bara en glans än lack och läderpiskor hållet :) haha. Jackan var nästan bara ren ull, det stod typ 5% nylon, vilket är fodret kanske? Blir varm och skön till hösten och vintern!  

Besöksrekord och Den andra syster boleyn!

Har haft 38 besökare idag :) Lite skoj de!
Tänk om det var så många varje dag :S

Jag har föresten suttit och sett Den andra syster boleyn på tv ikväll. Den var jättebra tycker jag. Då är både Scarlett och Natalie några av mina kvinnliga favoritskådisar!


"Två systrar, Mary (Scarlett Johanssen) och Anne (Natalie Portman), drivna av sin familjs blinda maktambitioner, hamnar efter en olycklig händelse i luven på varandra om kung Henry (Eric Bana) den åttondes gunst. Ett intrikat maktspel med en lika intressant som obehaglig kvinnospegling, börjar så nystas i det engelska hovets salar och snart förs stridigheterna på fler plan än ett med svidande förluster på båda sidor. En konkurrens som hotar föra en hel familj i fördärvet men också lämnar ekon i ett framtida England."



Betyg: EEEE

Nu ska jag gå och sova! Sussa sött!


MKT dansbar musik

http://open.spotify.com/user/_e__/playlist/0X5ZrN0hcsEKcspVMYW8PW

här har ni min party musiklista ;) Jag ska inte ut ikväll men det är kanske nån annan som ska ut och festa?
Här har du till förfesten!

Mickey's Surprise Party, 1939 Poster

Listan är för spotify, men skaffa om du inte har det! Lovar det är lätt värt allt besvär!
Jag kör på gratisvesionen!


Listigt!

Nu ska jag börja måla listerna och runt fönstrerna och under fönstren! Skulle vara skönt att bli klar med denna renovering snart!
-suck-


Vigselringen

Tänkte tjuvvisa min vigselring då det är 1år och en vecka kvar till viseln! Ringen hade kunnat vara 1/4 storlek mindre men eftersom vigelringen inte gjordes i 1/4 storlekar vågade jag inte ta 1/4 mindre än förlovningsringen eftersom den sitter perfekt så jag tyckte det var bättre att ha lite mer ist.

Fredags! (praktisk prov och besök hos lilla Agnes)

Igår hade jag praktiskt prov i skolan. Vi skulle göra följande utan hjälp eller recept för 40 personer (Köttfärsbiffar, gräddsås och stekt potatis) vilket är piece off cake. Vi hade blivit åtsgda att plugga in och beräkna utifrån boken som vi använder i skolan. Så jag hade läst in mig på de recepten och kunde de utan och innan. Vi visste inte vilket av överstående vi skulle få göra så vi skulle kunna göra allt. Jag kom till skolan 10minuter för sent eftersom jag höll på glömma ta med mig kockkläderna så det var bara att vända. Så när jag var ombytt och klar hade alla på börjat alla uppgifter. Jag fick börja göra såsen. 

Receptet som var i våran lärobok på gräddsås:

1liter:

0,5l Bechamel
3 dl vispgrädde
2dl kraftigt reducerad sky

(Bechamel 1liter:
1liter mjölk
50g smör
1dl vetemjöl)


Så jag kollar på vagnen efter mjölken som ska va i en Bechamel och tänkte börja göra som jag pluggat in. Nog för jag vet 2 andra sätt att göra gräddsås så hade jag ju pluggat in och beräknat utifrån det vi hade blivit tillsagd att läsa. Men man blir ganska förbannad då lärarn säger då: "vadå mjölk du ska ju göra klassisk gräddsås" med ett flin på ansiktet. Jag svarade "men kolla i boken" och han svarar då; -"näh du får inte kolla i boken det är praktiskt prov" trotts att jag inte hade syftat på det utan att jag ville bara att han skulle se vilket recept han hade syftat på. Jag försökte förklara mig igen men han avbröt mig med att börja förklara vad jag ska göra (vilket skulle ge mig minus poäng om jag skulle behöba hans hjälp) så jag snabbade mig med att avbryta han med ett "Det fattar jag väl jag har ju redan börjat eftersom jag hade redan påbörjat en annan typ av gräddsås (skriver receptet på en sådan nedan. Sedan sa jag igen; " kolla bara i boken" men han svarade att han kunde boken utan och innan. Så jag fattade att han ville ha en suprêmesås vilket är en veloutésås med grädde i.

veloutésås
1liter:

1liter kalv, höns, fisk, fågel, lamm eller grönsaks fond.
50g smör
1dl vetemjöl

Jag blev både störd på att hans okunskap satte mig i en sits som jag ogillade (att vara oförberedd trotts att jag pluggat) och att han lär ut felaktigt! Tur nog kan jag göra de flesta såserna. Men kommer jag att få lägre betyg pågrund av detta kommer jag att prata med programmansvariga eftersom jag har blivit åtsagd flera gånger då jag bara gjort rätt. Till exempel tagit fram köttet för det ska vara rumstempat innan stekning, de andra tjejerna på programmet har också lagt märket till det och blev också ganska irriterad.

Men det är jobbigt att vara i skolan då man strävar efter att göra rätt och hålla bra nivå medans lärarn inte kan medge att han har fel.


(oj vad långt jag skrev: typiskt då jag är upprörd)

Till trevligare saker:

Christian hade förresten varit och hämtat vigselringen. Lägger upp en bild sedan.
iaf sedan då jag kom hem så var jag superduper trött igen och sommnade fram tills middags tid.
Christian hade gjort pasta och lax med en liten sallad åt mig, vilket var supergulligt!


Efter det for vi till Henke och Frida de nyblivna föräldrarna och hälsade på lilla agnes som hon ska heta. 

 
Sötaste ungen!


Tordags! (Sista praktikdagen på angelini?)

I tordags hade jag sista praktikdagen på angelini, iaf officiella. Jag kanske kör några kvällar nästa vecka men inget är bestämmt. Hade självklart med min kladdkaka jag hade gjort kvällen innan. Den fick tummen upp! De som känner mig vet att jag inte är nån baknings-fia så jag var lite orolig då jag skulle baka till kockarna där. Men jag tyckte faktiskt själv att jag hade lyckas jäkligt bra. Efter praktiken så for jag på muay thai träningen (tjej träningen) som gick bara bra. Men när jag kom hem var jag dyngit trött så jag lade mig för att sova ett bra tag. Sedan vaknade jag och åt 3 äggmackor och sedan sommnade jag igen.

to do listan är klar förresten, den blev klar i onsdags:
- Skicka iväg paket till några tradera såfort jag ser pengarna på kontot
- Betala räkningarna
- Träning 17.30 Muay thai  Hann ej
- Sista slipningen på spacklet och börja damma av väggarna


Onsdags! (fläskläppar och bakning)

I onsdag var jag på praktiken på angelini (näst sista dagen), efter jag slutat så cyklade jag och Christian till Iksu och körde sparring och mits (muay thai) och lite gym efter. Det slutade med att vi varit på iksu i 4timmar och jag hade en fläskläpp pga av dålig fokus från han som sparkade (träffade för högt på mitsen så sparken gled upp).  Efter Iksu cyklade jag till berghem och handlade lite jag behövde till bakningen (Det är ju obligatoriskt at baka sista dagarna på en praktik/arbets plats) Jag bakade en after-eight kladdkaka. Sedan gick jag och lade mig för att sova.

RSS 2.0