Strandsatt


Jag fick även höra av Arvid att Bahija hade varit i Libyen men var i Egypten nu (vilket förklarar varför hon inte svarat på sms). Tyvärr var det bara nästan sant.  Det hade blivit lite missförståd i imformationen. Bahija är fortfarande i Misratah (rebellernas aka the good guys fäste, även Hadi hemstad som varit hårt utsatt) och Hadi jobbar som journalist i Egypten. Hon har varit där sedan en vecka innan detta krig bröt ut i Libyen. Han åkte dit med ett gäng journalister, vilket är väldigt farligt. Bahija är åssa kvar Libyen med barnen och Hadis familj. Hadis bror hade dessutom blivit skuten i magen, men överlevt.

Jag och mamma var förbi och pratade med Bahijas föräldrar ett bra tag nu ikväll innan vi åkte till stugan. Nu är jag orolig och hoppas att de ska få ta sig helskinnad till Egypten (dit skulle de kunna ta sig med båt). Kan jag som inte se en annan utväg, vill inte heller se nått annat än att allt blir bra.

När sådant kommer så nära en själv och ens kära så blir det mer påtagligt och världen blir aningen mindre. Tänk att en människa kan förstöra för sååå många människor och skapa ett sånt lidande då barnen inte får träffa sin pappa och vara fast i ett för dem främmande land i krigstid. Det är ofattbart men tyvärr en sanning som sker allt för ofta.
Som sagt på grund av en person i detta fall som inte vill lämna makten till sitt folk. Inte vill ha demokrati.

Bahija med älsta tjejen i Umeå för nått år sedanKommentarer
Postat av: Matilda Sandén

Vilken söt liten tjej :)

2011-07-20 @ 12:30:23
URL: http://admin.nextinfashion.se/mmatilda/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0