Förkylnings rutin

Är man sjuk och jäklig så orkar jag inte göra mat. What too do? Jopp jag knallar över till mitt favorit fik här i närheten nämligen Café Balzac (name dropping) och beställer dagens soppa. Idag var det sötpotatissoppa med ingefära och citron. Yummy! Och ingefära som är så bra då man är sjuk!

Hade dessutom inhandlat en tidning med en massa fina saker som jag naturligtvis nu vill köpa (hade det inte varit billigare att låta bli att köpa tidningen i första taget..?).

Annars har jag hitills gjort massa nytta. Dvs ring eller försökt ringa massa grejor som blivit ogjorda.

-host-host-

Hejsan "lilla dagboken"..... kände jagför att skriva.
Har nog inte vaknat riktigt än va?

Iallafall så har jag varit ganska sjuk. Är nog fortfarande lite sjuk med.
Fram till i helgen har jag jobbat trotts det. När det bara blev värre och det gick från torr hosta till att jag hostade upp mycket med härlig *ironi* grön slem från lungorna så bestämmde jag mig för att vara sjuk från jobbet idag och i lördags då jag skulle jobbat.

Tur det för det har faktiskt blivit bättre. Har ringt sjukvårdsrådgivningen och de ville att jag skulle åka till en vårdcentral och checka mig. Så det kanske jag ska göra snart.

Btw skrev jag att jag spillde vatten över datorn för någon vecka sedan? Ringde försäkringsbolaget, tur jag har drulle-försäkring. Lite tråkigt är att jag har mina bröllopsbilder på den datorn.... Hoppas nu att den går att laga. Om inte så han jag framkalla iaf några av dem.

Vi (jag och gubben min) har även varit med i en budgivning på en lägenhet som vi var på förhandsvisning på. Men det slutade med att vi hade högsta budet och hon som ville lägga över, plötligt villle se lägenheten igen innan hon lade ett till bud. Ganska puckat eftersom mäklarna kunde inte visa den igen förrän ordernarie visning. Den kikade vi in på och där var det smockat med människor. Så nu väntar vi att få börja om med budgivningen igen.

Nu ska jag försöka mig på att göra fint hemma. Här behövs det verkligen städas!


Whiskeyröst

Imorse då jag vaknade hade jag en riktig whiskeyröst. Även igårkväll var det jobbigt att prata. Fick lov att viska till Christian när han undrade något. Nu på när jag är hemma efter jobbet så är det lite bättre men fortfarande lite obehagligt i halsen..

Nog om det. Har hittat potentiella lägenheter som lovar gott! Så det känns bra :) Bloggar om dem sedan. Nu ska jag gå och fixa fredagsmys. Om det blir nyttigt eller onyttigt återstår att se. Kanske morötter och keselladip?


Friskus/Sjukus

Igår var jag och sprang med Lisa innan middagen sedan så somnade jag ganska så strax eftfer jag dushat och ätit. Misstänker dock att jag haft några bakterier i halsen då. Hade lite hes röst igår och idag har jag riktig whiskeyröst och är öm.

Idag har jag och Christian tittat på Torsgatan-lägenhetern. Men det uppstod inte tycke på plats.

GoGo!

Nu måste jag få lite energi i mig! Ligger och lyssnar på musik och tycker synd om mina fötter. Igår var jag och älsklingen och kollade upp varför han haft ont i magen. Sedan åkte vi till apoteket och köpte medicin, så nu ska sötnöten min bli bra!

Själv är fötterna så ömma (speciellt lilltån) eftersom jag har stått och gått mycket senaste tiden. Men skam den som ger sig! Ska ut och springa med Lisa nu! Med reservation på springa. Hehe! Vi ser ju hur vi gör kanske intervaller :)

Började förresten jobba 07.00 idag och börjar 07.00 imorgon med. Det var lite svårt att ta sig in för att byta om då jag inte hade nått passerkort eller nån som kunde hjälpa mig in. Efter att gått runt hela byggnaden så hittade jag byggubbarna som håller på att renovera i huset och de var så vänlig och släppte in mig.

Nej nu ska jag ut och springa!

Walk idiot walk.

Hejsvejs!

Imorse han jag inte skriva något eftersom jag började klockan 08.00 på jobbet. Inte igår kväll heller. Men igår slängde jag in lite (eller rättare sagt jätte mycket)tvätt och medans det torkade så jag jag på promenad med Lisa i 1h 20min.

På jobbet sitter jag dessutom bara då jag äter och springer omkring hela tiden. Nu känner jag att mina fötter skriker efter en fotmassage och känner sig hyfsay försummade. Av någon anledning så känner jag mig pigg av alla dessa promenader jag gjort senaste tiden. Är liksom löjligt alert eller är det för att jag inte har kvar så mycket men efter hjärnskakningen...haha ehm.. kanske för att det är vår.

Katy Perry - E.T = grym låt!


Run Elin Run!

När jag kom hem från jobbet idag kände jag att nu fasen var jag återhämtad från min hjärnskakning som jag fick för 3 veckor sedan. Så då bestämde jag mig för att ta en springtur runt karlbergskanalen (5,5km) tiden blev 37minuter dvs 8,9km/h. Vilket är väl rätt okej ändå med tanke på allt.

Skulle vara rätt nice att komma tillbaka till denna form:

Nu är magen mjuk och go! HeHe!


Just another manic monday.

Jag satt och bläddrade igenom vilka bilder jag lagt upp på bloggen och hittade en bild på min gamla layout.



Nu sitter jag och ska äta frukost. Idag blir det havregrynsgröt vilket var ett bra tag sedan jag åt. Klockan 10 ska jag vara på jobbet och det kommer nog vara stressigare än vanligt eftersom en kommer vara på semester i New york (lite avis bara) ett tag framöver.

Igår kväll så låg jag och Christian och såg män som hatar kvinnor. Stackars gubben är jätte sur i magen och har ont så vi köpte lite proviva samt basiska matvaror (vilket jag fick göra en hel del research om).

Marockanskt kakel

Pretty pretty! Det första mönstret är helt klar en favorit!  Som de två första bilderna skulle jag absolut kunna ha det i mitt kök. mycket vitt och ett färgstarkt kakel. Skulle passa jättebra till min röda kitchen aid och bamix samt mina turkosa grejor.


<-- Denna skulle också vara rätt ball om man skulle vara lite fegare.



Vårkläder!

Jag riktigt känner hur jag vill fylla på garderoben med en massor av fina vår kläder! Har sett en jätte fin blus på Massimo Dutti i sturegallerian som nu står på önskelistan. Där finns även en fin kavaj som inte skulle sitta helt fel. Jag vill även ha en beige fin trenchcoat (gärna en från burberry, men det kommer nog inte hända) och ett par skor som jag hittade för ca en månad sedan på PUB från ten points (?).


Sidenblusen från Massimo Dutti (inte så grön i färgen som den ser ut) Tror även att det är kavajen hon har där på axeln men är inte säker.

Hade inte suttit fel :)

Med dessa skor...

Men eftersom vi tänkt köpa en lägenhet snart så är jag i spara läge så att säga.. ehm...

Sleepy sunday

Trevlig söndag på er alla!

Hitills idag har jag gjort två saker ätit och fixat klart bröllopskorten, nu ska det bara fixas frimärken. Adresser och sånt är redan klart! Det värsta är att jag känner mig så ofantligt seg!! Men inte lika seg som min älskade som gick och lade sig i sängen och sov.. Fast han är ju förkyld.  Så här nedan har vi oss kanske?
sleepy

Lång promis!

Nu är jag hemma efter att varit ute med Christian och gått i 4timmar. Nu är det riktigt vår ute! Som ni ser på bilden är det bar mark och soligt så jaag var tvungen att ta de största brillorna jag hade.

...Ok, på vissa ställen fanns det snö på gräset men mestadels var det upptinat.

Dubbla känslor.

Solen är lysande ute och det är riktigt fint vårväder ute!Jag och Christian ska ut och promenera till söder. Vilket känns jätte bra eftersom jag älskar våren! Igår var jag och jobbade på gärdet och eftersom jag hade lika fint väder igår så promenerade jag hem till Vasastan via stureplan medans jag pratade med Lisa i telefonen. Det blev dock kallt om fingrarna eftersom jag lämnat vantarna hemma.

Helt galet att medans allt är fint här i Stockholm och de första vårdagarna kommer så är det kaos i Japan och människor, bilar,byggnader och hem sköljs bort i Sendai med omnejd.

Förutom det så är det mycket stora efterskalv på ca 6-7 på richterskalan och ett kärnkraftverk riskerar härdsmälta. Nu är dödssiffran uppe i 1200 människor men det är inte slut än och ingen vet vad som kommer eller i vilken utbredning.

Volvo har bland annat en en fabrik i det området och jag undrar om jag hade följt mina planer jag hade i gymnasiet då jag läste umeå teknikprogram (som samarbeter med Volvo och Komatsu bl.a.) och japanska på sidan för att få jobba i Japan.

Det som inte fick hända hände igen...

En ny Tsunami har slått  hårdast mot staden Sendai på  i Japan till följ av en jordvävning på 8,9 på richterskalan i stilla havet utanför ön Honshu. Förutom flodvågen på ca 7-10 m så är det rekordkraftig jordbävning i modern tid.


Dessutom är detta bara en början, efterföljden vet vi inte än.

Framförhållning..

Jag har redan börjat kika på vad man skulle göra åt köket på den på Karlbergs vägen. Satt i går kväll och ritade i Ikeas ritprogram. Det här är iallafall en 3D ritning på ett faktumkök med Lidningö luckorna. Har lagt in integrerad diskmaskin. Klumpen som står fritt ska symbolisera ett snygg kylskåp. Gärna ett från Smeg. Det fristående köksbänken är från deras serie Udden. Sen om jag skulle köpa Ikeas ugn och häll det vet jag inte, men jag gillar Dåtid ugnen. Med Dessa saker skulle det sluta på 32000. Jag skulle gissa på att slutpriset på hela köket (med snygga vitvaror osv..) skulle landa på 50000 då.

Såhär ser nämligen köket ut idag man kan ju eventulellt bara byta till lidingö luckorna om det är ett IKEA kök.




Den perfekta lägenheten...

Våndas riktigt över lägenheterierna. Nu efter att vi fick fick lov att släppa lägenheten på grund av att damen som var kvar med oss i slutet av budgivningen inte ville lägga sig, så har det varit svårt att hitta en till som man blir lika kär i.
Så här såg den ut (47 kvadratmeter):


I går kikade vi på en på mitt favorit läge; alltså på dalagatan (43 kvadratmeter) intill parken men tyvärr så motsvarade inte lägenheten alls mina förväntningar. Snarare tvärtom.

Nyss har christian ringt om ett objekt på Karlbergsvägen på 52 kvadratmeter, den är inte perfekt men har lite potential ändå. Ny köksluckor, bänkskiva och nytt golv i köket och kanske en mindre dubbeldörr mot vardagsrummet. Det råder också en liten tvist i föreningen om balkongbyggen, men bygglov finns. Tyvärr skulle det bli med norrläge tråkigt nog. På plus sidan finns ju ytan!

Inte vilken torsdag som helst!

God morgon! Nyss har jag suttit och försökt ringa min farmor som fyller år. Just därför är det ingen vanlig torsdag. Då blir det lite tråkigt att bo 70mil bort (i runda slängar). Hade annars varit hos farmor och fikat ikväll.

Men jag får väl fika hos farmor nån annan dag. Föresten roligt att farmor inte var vaken och jag var det..?

Nu ska jag äta lite frukost och spana in hemnet igen.

Morgon!

Nu på morgonen har jag legat och slappat och sett nyaste avsnittet av Desperate Housewives. Pang vilket oväntat slut.. Gillar onsdagar, det kommer ut så ycket bra serier då.

Annarsa så har jag sluttit och spanat på hemnet men inga nya lägenheter var ute :/...

Igår kväll så var jag ute och gick i 2 timmar med Lisa. Gissa om jag sov gott när jag kom hem!

Knubbis tisdag

Idag är det inga semlor för mig (har redan avverkat 3 st i år), utan jag startar dagen med lite fetare med bra fetter istället. Det blev 2 fyllda advocadohalvor med en lax röra jag slängde ihop  och två finn crisp.

På tal om knubbis så känner jag mig degig eftersom jag unnat mig själv lite väl gott ibland och inte tränat pga hjärnskakningen. Inte ens lite extra promenade råder bot på det :P

Näh nu fasen blir det hardcore efter idag. Beställde mat över nätet igår så ikväll kommer min nya nyttiga mat. Mycket vitt kött och grönt.

Nu blir det skärpning!


Hejsan hopsan!

Nyss klivit upp! Sitter och äter nån form av frukost i avsaknad på en riktig. Måste se till att handla mat idag! Idag börjar jag jobba kl 10.00 så det är rättt så skönt.

Är sen rätt så trött efter att jag och Christian varit i västermalms galleria för att senare åka ut till Barkaby (där det faktiskt fanns små guldklimpar bland en hel del udda saker).

På nike butiken fanns en hel del fina träningsklader till shysta priser. Jag hittade b.la. en siden nattlinne/underklänning på odd mollys butik. Det roliga att jag har typ velat ha en sån i kanske 2-3år. Men har alltid tyckt att de varit på tok för dyra. Nu hittade jag en i barkaby för 397:- ist för det ursprungliga 795;-. Yey!

spoiler silk dress röd från Odd molly

...Sa jag att jag är korthårig numera?



Har klippt i en lång bob aka Cleopatra frisyr utan lugg. Har lockat håret på bilden :)

Kakan klar!

Kakan är klar och den har fått en kompis, herr vaniljsås. Men herrn måste coola ned sig lite först va ;)
Btw scrolla ned för receptet :)


Bilden är tagen med min webbcam i dåligt ljus tyvärr..
.

Ny foundation.

Har tidigare använt ID:s foundation. Nu blev jag sugen på att prova nått nytt så det blev Estée Lauder's Double Wear Light efter att ha frågat mig lite för på Kicks i Kista shoppingcenter. Den ska tydligen ha solskyddsfaktor 10 och hålla i 15h, även om du "svettas som en gris". Nåväl vi ser om det :P

Såhär ser det ut iaf :)
foundation

Baka baka äppelkaka (med kanel naturligtvis)

Hej hopp! Håller på att göra äppelkaka. Den Lagas nu i ugnen :)

Äppelkaka För 8-10 personer.


Ingredienser 100 g smör
1 ½ dl strösocker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk mjölk
3 äpplen
Strösocker att strö på

Gör så här Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en rund form på cirka 20 cm i diameter. Skala och skiva äpplena i klyftor. Doppa dem i lite socker och kanel. Lättast går det om du lägger äpplena i en plastpåse. Häll i lite socker och kanel och skaka påsen så alla klyftorna blir täckta med socker och kanel.

Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg och socker. De övriga ingredienserna blandas i växelvis med smöret.

Tryck i de skivade och sockrade äppelbitarna.
Till sist, strö (dutta) lite strösocker över alltihopa.
Grädda i cirka 35 minuter.

Feeling better!

Börjar känna igen mig efter hjärnskakningen. Det är mkt bättre nu än vad det varit. Hoppas det håller i sig!

Igår var jag med Lisa på stan och kikade på allt mellan himmel och jord! Btw Lisa jag såg i din blogg att du inte kunde låta bli piggelinen :P Fy! Hehe.

Ok. Som att jag är bättre. Efter stan igår gick jag och köpte ett sarah lee kit+mozzarella+kallrökt skinka + championer och ruccola = pizza för den late.. Så vi åt lite pizza sen fastnade vi framför dator och tittade på hundar. Saknar galet mycket att ha hund.
Här är några nya favoriter som jag skulle kunna tänka mig <3

Shiba
Shiba Inu "Shiba", Basenji, English Springer Spaniel "field type"

Nu ska vi åka och kolla i kista centrum.

Long time..

Måste ta tag i bloggningen nu snart känner jag :)

Liten update:
- Har fått garantianställning hos Majola <3
- Har blivit 24år i november.
- Börjat Thai boxning igen på Slagskeppet här i sthlm.
- Har fått hjärnskakning till följd av ett anfall för ca 1 1/2 vecka sen (4år sen sist) som följd av hjärnskakningen får jag inte göra saker som "skakar" huvudet d.v.s. löpning. Thai boxningen sitter nu på bänken så att säga. Får lätt huvudverk av att titta på tv, datorn och lyssna på musik men kan inte låta bli ibland.
- Vi kikar på lägenheter, var nyss med i en budgivning som vi kom 2a i av 5 budgivare. Vi lade oss då det steg över vad det normal skulle slutat på. Kvadratmeterpriserna är rätt så saftiga i Vasastan, denna lägenhet låg på birkagatan.

RSS 2.0