Baka baka äppelkaka (med kanel naturligtvis)
Hej hopp! Håller på att göra äppelkaka. Den Lagas nu i ugnen :)
Äppelkaka För 8-10 personer.
Gör så här Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en rund form på cirka 20 cm i diameter. Skala och skiva äpplena i klyftor. Doppa dem i lite socker och kanel. Lättast går det om du lägger äpplena i en plastpåse. Häll i lite socker och kanel och skaka påsen så alla klyftorna blir täckta med socker och kanel.
Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg och socker. De övriga ingredienserna blandas i växelvis med smöret.
Tryck i de skivade och sockrade äppelbitarna.
Till sist, strö (dutta) lite strösocker över alltihopa.
Grädda i cirka 35 minuter.
Äppelkaka För 8-10 personer.
Ingredienser 100 g smör
1 ½ dl strösocker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk mjölk
3 äpplen
Strösocker att strö på
1 ½ dl strösocker
2 ägg
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk mjölk
3 äpplen
Strösocker att strö på
Smörj en rund form på cirka 20 cm i diameter. Skala och skiva äpplena i klyftor. Doppa dem i lite socker och kanel. Lättast går det om du lägger äpplena i en plastpåse. Häll i lite socker och kanel och skaka påsen så alla klyftorna blir täckta med socker och kanel.
Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg och socker. De övriga ingredienserna blandas i växelvis med smöret.
Tryck i de skivade och sockrade äppelbitarna.
Till sist, strö (dutta) lite strösocker över alltihopa.
Grädda i cirka 35 minuter.
Kommentarer
Trackback